ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримає Leopard від Німеччини та Португалії до кінця березня

Анастасія Диняк

|

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Україна отримає німецькі та португальські танки Leopard вже до кінця березня. Про це пише Spiegel.

«Я можу сказати вам, що я щойно дізнався, що 18 німецьких танків Leopard 2A6 і три португальських танки можуть прибути в Україну цього місяця», – зазначив Пісторіус.

Зауважимо, танки прибудуть в Україну з підготовленими екіпажами.

Як повідомляв Львівський портал, 25 січня уряд Німеччини таки прийняв рішення надати Україні танки Leopard 2 та дозволив їхній реекспорт іншим країнам.

Відразу того ж дня російський диктатор Владімір Путін заявив, що «окупаційні війська» США нібито досі стоять у Німеччині.

Окрім того, 7 лютого Федеральна рада безпеки Німеччини схвалила постачання Україні із промислових запасів 178 танків Leopard 1.

У лютому міністерство оборони Німеччини розпочало навчання українських військових на основному бойовому танку Leopard 2.

Нагадаємо, також на початку лютого прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта оголосив, що Лісабон передасть Києву три власні танки Leopard 2 у березні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *