Цього тижня Польща відправить в Україну 10 танків Leopard

Ольга Денисяка

|

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак підтвердив, що найближчими днями в Україну прибудуть 10 з 14 обіцяних танків Leopard 2 німецького виробництва. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Sky News.

«Чотири танки вже в Україні, ще 10 поїдуть в Україну цього тижня», – сказав Блащак.

Польща першою з західних союзників передала Україні сучасні танки Leopard. Також Варшава надасть 60 танків PT-91 Twardy. Раніше повідомлялося, що німецька влада звернулася до Швейцарії з проханням схвалити продаж 96 списаних танків Leopard 2 концерну Rheinmetall.

Наприкінці січня Німеччина погодилася дозволити іншим країнам відправляти в Україну танки німецького виробництва.

Зазначимо, Польща стала першою країною, яка передала Україні перший транш основних бойових танківLeopard 2 у першу річницю вторгнення Росії в Україну.

Крім того, Польща також надасть ЗСУ 60 танків PT-91 Twardy, які є модернізованою версією радянського Т-72М.

Як повідомляв Львівський портал, загалом західні країни мають передати Україні щонайменше 321 танк. Зі свого боку президент Володимир Зеленський каже, що для війни з Росією ЗСУ потрібно додатково від 300 до 500 танків й Україна веде перемовини для якнайшвидшого отримання цієї важкої техніки.

Втім нещодавно Німеччина схвалила постачання Україні ще 178 танків Leopard 1 зі своїх промислових запасів. Перші з них планують доставити вже влітку, однак більшість передадуть не раніше 2024 року. Також Нідерланди, Німеччина та Данією планують поставити Україні ще близько 100 танків Leopard.

Які саме країни передадуть Збройним Силам Україні танки Leopard, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *