ОСТАННІ НОВИНИ

Танки Leopard від Польщі вже в Україні, – Блащак

Наталя Дуляба

|

Польські танки Leopard 2 вже перебувають в Україні. Про це 24 лютого на початку засідання Ради національної безпеки Польщі заявив віце-прем’єр-міністр, міністр національної оборони РП Маріуш Блащак, пише Укрінформ.

«Сьогодні польські танки Leopard вже потрапили в Україну», – сказав він.

Маріуш Блащак додав, що зараз українські військові навчаються у Польщі під керівництвом польських, канадських та норвезьких інструкторів.

Як відомо, Польща передає Україні роту танків Leopard 2 (14 танків). На навчання вже прибули 105 українських військових, які тренуються на полігоні Свєнтошув. Йдеться про 21 екіпаж танків, а також технічний персонал, який обслуговує цю важку техніку.

Крім того, Польща також надасть ЗСУ 60 танків PT-91 Twardy, які є модернізованою версією радянського Т-72М.

Як повідомляв Львівський портал, загалом західні країни мають передати Україні щонайменше 321 танк. Зі свого боку президент Володимир Зеленський каже, що для війни з Росією ЗСУ потрібно додатково від 300 до 500 танків й Україна веде перемовини для якнайшвидшого отримання цієї важкої техніки.

Втім нещодавно Німеччина схвалила постачання Україні ще 178 танків Leopard 1 зі своїх промислових запасів. Перші з них планують доставити вже влітку, однак більшість передадуть не раніше 2024 року. Також Нідерланди, Німеччина та Данією планують поставити Україні ще близько 100 танків Leopard.

Які саме країни передадуть Збройним Силам Україні танки Leopard, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *