ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський про ракетний удар РФ: це зло зупинить адекватна зброя і санкції

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський вважає, що терористичну РФ, яка продовжує завдавати масованих ракетних ударів по енергосистемі України й цивільних об’єктах, зупинить тільки потужна зброя та санкції. Про це він сказав у своєму відеозверненні 26 січня.

«Ми витримали черговий масований ракетний удар терористів. Удар, який повністю підтверджує все те, про що ми говорили з партнерами і вчора, і від початку нашого дипломатичного марафону. Це зло, цю російську агресію можна й треба зупиняти тільки адекватною зброєю. Ніщо інше держава-терорист не зрозуміє. Зброєю на полі бою. Зброєю, яка дає захист нашому небу», – наголосив глава держави.

Крім цього, Володимир Зеленський вважає, що проти Росії потрібно вводити нові міжнародні санкції, тобто тиснути політично й економічно. Інших методів, за його словами, Кремль не розуміє.

«Кожна російська ракета проти наших міст, кожен іранський безпілотник, який застосовують терористи, – це аргументи, чому потрібно більше зброї. Тільки зброя знешкоджує терористів. І я вдячний усім у світі, хто реально протидіє терору разом із нами. Хто пришвидшує постачання Україні необхідних засобів оборони й хто готовий посилювати санкційний тиск на державу-терориста», – відзначив президент України.

Він подякував Канаді за надання Україні ще чотирьох танків Leopard 2 і повідомив, що в міжнародній танковій коаліції вже є 12 країн.

Окремо Володимир Зеленський подякував українським військовим, які захищали небо від ударних дронів і ракет, а особливо – 96 київській, 160 одеській та 208 херсонській зенітним ракетним бригадам.

Нагадаємо, зранку 26 січня невдовзі після масованого запуску іранських дронів-камікадзе Росія почала ракетну атаку на Україну. Це був уже 13 ракетний удар по енергетичній інфраструктурі та 15 атака іранських дронів.

Як розповів Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, у небі над Україною збили 47 із 55 ракет. Серед них були й гіперзвукові «Кинджали», із якими українській ППО складно боротись.

У небі над Києвом збили два десятки російських ракет, але відомо, що одна людина загинула, ще двоє отримали поранення. Також були влучання у Вінниці, на Одещині пошкоджено два енергетичні об’єкти.

Попередньо відомо, що внаслідок російських атак 26 січня загинули щонайменше 11 українців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *