ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині ввели аварійні знеструмлення

Наталя Дуляба

|

Зі самого ранку п‘ятниці, 27 січня, на Львівщині запровадили аварійні знеструмлення. Без світла мешканці будуть і за білою клітинкою графіка. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі «Львівобленерго».

Через перевищення встановленого ліміту споживання електроенергії у Львові та області ввели аварійні знеструмлення вже зранку 27 січня.

Як кажуть енергетики, «Укренерго» встановило ліміти споживання на кожну годину окремо: від 445 мегават мінімально вночі до 532 мегават максимально вдень.

«Цей обсяг покриває орієнтовно половину потреб споживачів Львова та області. У зв‘язку з цим продовжує літи графік погодинних відключень. Крім помаранчевих клітинках, у графіку знеструмлень будуть задіяні й білі», — кажуть у «Львівобленерго.

Водночас енергетики додають, що ситуацію з електропостачанням ускладнив ракетний обстріл окупантів, під час якого були пошкодження на енергетичних об‘єктах. Через регулярні удари РФ енергосистема України  не може працювати у тому режимі, який був до війни.

Нагадаємо, зранку 26 січня невдовзі після масованого запуску іранських дронів-камікадзе Росія почала ракетну атаку на Україну. Це був уже 13 ракетний удар по енергетичній інфраструктурі та 15 атака іранських дронів.

Як розповів Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, у небі над Україною збили 47 із 55 ракет. Серед них були й гіперзвукові «Кинджали», із якими українській ППО складно боротись.

У небі над Києвом збили два десятки російських ракет, але відомо, що одна людина загинула, ще двоє отримали поранення. Також були влучання у Вінниці, на Одещині пошкоджено два енергетичні об’єкти.

Попередньо відомо, що внаслідок російських атак 26 січня загинулищонайменше 11 українців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *