ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ відійшли від Соледара, – речник Східного угруповання військ

Наталя Дуляба

|

Сили оборони України відійшли від Соледара на Донеччині і закріпились на підготовлених рубежах. Про це пише Суспільне з посиланням на речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого.

«Для збереження життя особового складу Сили оборони відійшли від Соледара, закріпились на заздалегідь підготовлених рубежах оборони. Виконали основне завдання – не дали ворогу системно прорвати фронт на Донецькому напрямку і ввійти в тил, а потім рухатись на оперативний простір», – повідомив Череватий.

Він зазначив, що ЗСУ виснажили російські сили на цьому напрямку.

«Лінія фронту була вирівняна: ні оточення, ні взяття в полон (наших військ, – ред.) не було. Ми не можемо собі дозволити таку розкіш, яку дозволяє наш ворог, просто кидати бійців на убій. Намагаємося маневрувати, бити вогнем, застосовувати тактику малих груп, щоб максимально виснажити ворога», – додав представник Генштабу ЗСУ.

Як повідомляв Львівський портал, досі Україна заперечувала те, що росіяни повністю контролюють Соледар, і наголошувала, що тут точаться надважкі бої.

Станом на 13 січня в ЗСУ казали, що рашисти, наступаючи на Бахмутському напрямку, ніде не зуміли прорвати оборону України і в запеклих боях несуть колосальні втрати.

Зі свого боку британська розвідка вважала, що 16 січня українські військові могли вийти зі Соледара і закріпитись на новій оборонній лінії на заході. У такому випадку місто могло перейти під контроль російських окупантів, зокрема «вагнерівців». У Бахмуті, кажуть розвідники, ЗСУ тримають оборону.

21 січня британська розвідка, оцінюючи ситуацію на фронті, заявила, що вона зайшла у глухий кут. ЗСУ зуміли успішно захиститись у районі Кремінної на Луганщині, але не виключено, що окупанти зможуть дещо просунутись навколо Бахмута.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *