ОСТАННІ НОВИНИ

Соледар – найважчий напрямок на Донеччині, – Сили оборони

Анастасія Диняк

|

Речник Сил оборони України Східного напрямку полковник Сергій Череватий розповів, що наразі Соледар є найгарячішим та найважчим напрямком на Донеччині. РФ кидає туди найбоєздатніші підрозділи. Про це пише Army Inform.

Так, за даними Череватого, Росія зосередила у напрямку Соледара найбоєздатніші підрозділи зі складу приватної військової кампанії «Вагнер». Окрім того, 9 січня росіяни 86 разів обстріляли місто з артилерії різного калібру.

«Тут сьогодні найскладніша ситуація у всій Донецькій області. Незважаючи на потужні спроби ворога пробити оборону на цій ділянці фронту, наші воїни мужньо стоять на своїх позиціях, дають гідну відсіч і нищать окупанта», – наголосив Череватий.

Полковник також зазначив, що ворог ставить у пріоритет кількість особового складу, а не високоточні зразки озброєння чи сучасну військову техніку.

«Вони продовжують кидати на наші позиції свою живу силу, яку наші воїни успішно нищать саме тими зразками сучасного високоточного закордонного озброєння, які надає нам весь цивілізований світ», – сказав він.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський наголосив, що район Бахмута й Соледара на Донеччині є одним із найбільш кривавих місць на фронті, там тривають важкі бої. Втім українські захисники мужньо тримають оборону й відбивають наступи окупантів.

Також речник Східного угруповання військ Сергій Череватий заявив, що у Соледарі тривають важкі бої, однак російські окупанти не контролюють місто.

Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський наголосив, що вагнерівці намагалися штурмувати Соледар на Донеччині, однак безуспішно, тому заяви російської пропаганди про нібито захоплення міста неправдиві.

Вже 9 січня після невдалої спроби захопити Соледар та відступу ворог провів перегрупування, відновив втрати, перекинув додатково штурмові загони, змінив тактику і розпочав потужний штурм.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр додала, що саме в районі Соледара ворог сконцентрував значні сили, адже хоче вийти на кордони Донецької області або принаймні захопити будь-який населений пункт, аби про «велике досягнення» могла глаголити російська пропаганда.

Також раніше Львівський портал повідомляв, що біля Соледара зникли британські волонтери.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *