ОСТАННІ НОВИНИ

В «Укренерго» розповіли, де найгірша ситуація зі світлом після атаки РФ

Наталя Дуляба

|

Фактично через добу українська енергосистема повернулась до стану, який був до масованої ракетної атаки Росії. Втім через обстріли складна ситуація зі світлом є на півдні та сході. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

«Станом на 11:00 год. 30 грудня в енергосистемі дефіцит потужності знаходиться на тому ж рівні, що і до десятої масованої ракетної атаки росіян. Завдяки професійним діям диспетчерського центру “Укренерго” наслідки пошкоджень мали значно менший вплив на роботу енергосистеми, ніж того очікував ворог. Енергосистема у плановому режимі відновлює нормальну роботу. Продовжується набір потужності генерацією», – йдеться у повідомленні.

Водночас через влучання в деякі енергооб’єкти складною є ситуація у південному та східному регіонах України. Ремонтні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень.

В усіх областях введені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних відключень. Львівщина вже повернулась до графіків планових знеструмлень.

Нагадаємо, зранку 29 грудня російські війська здійснили десяту масовану ракетну атаку по Україні. Під ударами опинились десять областей, пошкоджено 28 об’єктів: 18 – приватних житлових будинків та 10 об’єктів критичної інфраструктури. Поранення отримали п’ятеро людей.

За уточненими даними, загалом Росія випустила по Україні 70 ракет, 58 із них вдалося збити.

Внаслідок ворожих обстрілів були пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури на Львівщині. Тому довелося застосувати аварійні відключення електроенергії, без світла залишились понад 470 тисяч абонентів. 90% Львова було знеструмлено, також були перебої з мобільним зв’язком, водо- й теплопостачанням.

У «Львівобленерго» казали, що відновлення електропостачання на Львівщині триватиме орієнтовно до 21:00 год., втім подачу світла подекуди вдалося розпочати дещо раніше.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *