ОСТАННІ НОВИНИ

На час воєнного стану уряд спростив будівництво повітряних ліній електропередач і підстанцій

Ольга Денисяка

|

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд ухвалив рішення про спрощення будівництва повітряних ліній електропередач і підстанцій, повідомила пресслужба Кабміну.

Денис Шмигаль зазначив, що відповедне рішення ухвалили, «щоб швидше відновити енергосистему».

«Щоб швидше відновити енергосистему, ухвалюємо сьогодні рішення про спрощення будівництва повітряних ліній електропередач і підстанцій. На час воєнного стану знімаємо вимогу проведення оцінки впливу на довкілля щодо таких об’єктів. Цей крок виправданий в екстремальних умовах повномасштабної війни, яку росія веде проти України», – сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що за відсутності нових російських обстрілів новорічні свята в Україні відбудуться без аварійних вимкнень електроенергії.

Зауважимо, в «Укренерго» нещодавно заявили, що потужності в енергосистемі бракуватиме протягом усієї зими. Адже вже після 6 із 9 масованих атак РФ в Україні практично не залишилось неушкоджених ТЕС і ГЕС.

Енергетики кажуть, що через значні пошкодження світло українцям вимикатимуть щонайменше до кінця березня. Уряд анонсував подачу електрики за пріоритетністю. Що це означає, читайте за цим посиланням.

Тим часом у Міненерго вже заявили, що керівники обленерго нестимуть персональну відповідальність за несправедливі графіки вимкнень або ж неналежну комунікацію з населенням. Станом на початок грудня Львів лідирував за кількістю скарг споживачів.

За оцінками енергетиків, вихід України із найскладнішого повного блекауту займе від семи до десяти днів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *