ОСТАННІ НОВИНИ

Через ріст споживання на Львівщині ввели аварійні знеструмлення. Оновлено

Наталя Дуляба

|

В понеділок вранці, 26 грудня, на Львівщині та ще в чотирьох областях України запровадили аварійні знеструмлення. Про це йдеться на сторінці «Укренерго» у Facebook.

ОНОВЛЕНО о 12:11 год.: очільник Львівської ОВА Максим Козицький сповістив, що ситуацію на Львівщині вдалося владнати, тому енергетики знову застосовують графіки планових вимкнень світла.

Так, станом на 11:00 год. дефіцит потужності в енергосистемі все ще є суттєвим. Через пошкодження, спричинені дев’ятьма масованими ракетними атаками РФ, в кожній області України діють ліміти на споживання електроенергії.

Втім через перевищення лімітів аварійні відключення ввели у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Львівській, Київській областях та у Києві.

«На пошкоджених об’єктах генерації та електромережах тривають ремонтні роботи. Через масштабність та складність пошкоджень відновлення обладнання та функціонування низки ключових об’єктів вимагає значного часу. Робимо все можливе для покращення ситуації з електропостачанням в країні», – зауважують в «Укренерго».

Нагадаємо, в «Укренерго» нещодавно заявили, що потужності в енергосистемі бракуватиме протягом усієї зими. Адже вже після 6 із 9 масованих атак РФ в Україні практично не залишилось неушкоджених ТЕС і ГЕС.

Енергетики кажуть, що через значні пошкодження світло українцям вимикатимуть щонайменше до кінця березня. Уряд анонсував подачу електрики за пріоритетністю. Що це означає, читайте за цим посиланням.

Тим часом у Міненерго вже заявили, що керівники обленерго нестимуть персональну відповідальність за несправедливі графіки вимкнень або ж неналежну комунікацію з населенням. Станом на початок грудня Львів лідирував за кількістю скарг споживачів.

За оцінками енергетиків, вихід України із найскладнішого повного блекауту займе від семи до десяти днів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *