ОСТАННІ НОВИНИ

У розвідці пояснили паузу між ракетними ударами РФ по Україні

Наталя Дуляба

|

Перед наступним масованим ударом Росія вивчає результати попереднього, визначає нові об’єкти для обстрілу та готує до застосування ракети ще радянських часів. Про це в ефірі національного телемарафону 30 листопада сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Журналісти поцікавились, чим спричинене певне затишшя з масованими обстрілами російських військ України, чи РФ вирішила вичікувати щось. На це Вадим Скібіцький відповів, що рашисти готуються до нової атаки, а це забирає час.

«По-перше, здійснюється дорозвідка тих об’єктів, по яких були удари. По-друге, вивчаються райони й цілі, по яких буде нанесений удар. По-третє, відбувається підготовка ракет до бойового застосування, їхнє зосередження. Це потребує часу. Слід враховувати й те, що запаси в Російської Федерації зменшуються, застосовуються старі ракети, які були вироблені ще за часів Радянського Союзу. Тому перед їхнім використанням потрібне обслуговування, таку стару зброю потрібно підготувати», – пояснив представник української розвідки.

За його словами, росіяни під час своїх масованих ударів застосували застарілі ракети Х-22, доволі великий відсоток із них підривався у повітрі і не досягав цілі.

Водночас Скібіцький розповів, що війська РФ стали використовувати стратегічні запаси деяких видів озброєння, а також ракети, виготовлені вже у 2022 році.

«По уламках ракет, які вони застосовували, ми бачимо, що ракети виготовлені цього року. Тобто ракети одразу з конвеєра йдуть для застосування. На скільки вистачить цих ракет, залежить від виробництва. Воно впало в порівнянні з довоєнним періодом, але, на жаль, Російська Федерація через обхід економічних санкцій ще здатна випускати певну кількість крилатих ракет й іншого озброєння та використовувати проти України», – додав Вадим Скібіцький.

Нагадаємо, дотепер російські окупаційній війська здійснили сім масованих ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України: 10 жовтня, 11 жовтня, 17 жовтня, 31 жовтня, 11 листопада, 15 листопада та 23 листопада.

23 листопада рашисти випустили по Україні сім десятків ракет, 51 із них збила ППО. Були влучання в об’єкти енергетики, тому у всіх областях ввели екстрені знеструмлення. Дотепер українській енергосистемі бракує 20-30% потужностей.

Українська розвідка попереджала, що на підготовку нової масованої ракетної атаки Росії потрібно близько тижня. Тому наступного удару Кремль може завдати наприкінці листопада – на початку грудня.

Про нову масовану атаку рашистів цього тижня говорив президент Володимир Зеленський і керівник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *