ОСТАННІ НОВИНИ

У Херсоні знайшли списки колаборантів, які співпрацювали з ворогом

Ольга Денисяка

|

Під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні співробітники СБУ знайшли засекречені документи фсб, в яких містилася інформація про їхніх агентів-колаборантів. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі СБУ.

Представники спецслужби рф покинули таємні документи на території місцевого гаражного кооперативу під час втечі від контрнаступу Сил оборони. За викритими матеріалами встановлено, що ворожі поплічники давали «наводку» окупантам на місця перебування українських патріотів, зокрема учасників руху опору на території південного регіону.

Серед вилученого: власноруч написані «зобов’язання» агентів про конфіденційне співробітництво з фсб; справи агентурного вивчення; повідомлення агентів про результати виконання ворожих завдань; «протоколи обшуків» у помешканнях херсонців.

«Також агенти російської спецслужби брали участь у незаконному переслідуванні місцевих жителів за сфабрикованими «уголовными делами». Виявлено задокументовані факти викрадення і катування потерпілих, а також розграбування їхніх осель під виглядом проведення «обшуків», – йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ отримали інформацію, що пособники агресора були завербовані кадровими співробітниками фсб, які входили до складу «временно-оперативной группы ВОГ-8». Саме її представники займались координацією розвідувально-підривної та диверсійної діяльності на південному напрямку.

Наразі вилучені матеріали направлено на експертизу для проведення подальших оперативних дій з викриття російських агентурних мереж. Служба безпеки попереджає про невідворотність покарання за добровільну співпрацю з окупантами.

Як відомо, 11 листопада ЗСУ зайшли до Херсона. Місто повернули під контроль України, однак Генштаб певний час не підтверджував звільнення Херсона з міркувань безпеки.

На вечір п’яниці, 11 листопада, в Херсоні вдалося знову відновити роботу українського телебачення.

12 листопада у звільненому Херсоні відновили роботу міська та обласна влади.

13 листопада у центрі міста відновили український мобільний зв’язок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *