ОСТАННІ НОВИНИ

На білорусько-українському кордоні збирають російські війська

Анастасія Диняк

|

Журналісти оприлюднили супутникові знімки, які свідчать про те, що на території Білорусі поблизу кордону побільшало російської техніки та військових. Про це повідомила білоруська редакція «Радіо Свобода».

Так, супутник зафіксував, що на білоруському військовому аеродромі «Зябрівка» під Гомелем побільшало російської техніки та військових.

«Російська військова техніка і жива сила прибули в Зябрівку півтора тижні тому. Росіяни залишаються там з весни, але в обмеженій кількості. Доступ до Зябрівки, як і раніше, закритий. Як стояли, так і стоять російські війська, але зараз більше техніки і людей», – йдеться в повідомленні.

З 24 серпня по 16 жовтня в північній частині аеродрому почали з’являтися піщані насипи.

За інформацією журналістів «Радіо Свобода», подібні споруди у вигляді курганів можна побачити зокрема у військовій частині 1146 зенітно-ракетного полку, яка виконує завдання з охорони Остравецької АЕС. Там на насипах встановлені радіолокаційні станції для ідентифікації цілей і наведення ракет.

На супутниковому знімку за 16 жовтня, видно, що на території аеродрому «Зябрівка» збільшилася кількість військових вантажівок, розширилася територія військового містечка, помітна наявність зенітно-ракетних комплексів С-300 і С-400. Також з’явився потяг з пальним.

Нагадаємо, в рамках розгортання «спільного угрупування військ» до Білорусі планують відправити до 9 тисяч російських військових.

15 жовтня у  Білорусь прибули перші ешелони з російськими військовими, які входять до складу регіонального угруповання військ.

Напередодні самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розпочав приховану мобілізацію для поповнення армії країни.

Також Глава Міністерства надзвичайних ситуацій Білорусі Вадим Синявський  розповів, що частині співробітників відомства виділили зброю для «захисту вітчизни».

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що ситуація на кордоні з Білоруссю наразі контрольована та залишається без змін. За російськими військовими на території Білорусі стежить розвідка України та відповідні підрозділи Сил оборони.

Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруси беруть участь у війні Росії проти України, однак «нікого не вбивають».

Також правоохоронці офіційно задокументувати факт участі першого громадянина Білорусі у війні проти України, яку почала Російська Федерація.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *