ОСТАННІ НОВИНИ

Білорусь готується до війни, – МНС країни

Анастасія Диняк

|

Глава Міністерства надзвичайних ситуацій Білорусі Вадим Синявський  розповів, що частині співробітників відомства виділили зброю для «захисту вітчизни». Про це пише Українська правда.

Так,  за словами Синявського, самопроголошений президент Білорусі Лукашенко доручив Міноборони видати зброю частині надзвичайників, щоб вони могли «захищати вітчизну» нарівні з армією.

«Сьогодні все те озброєння, яке було заплановано, отримано в Міністерстві оборони та розміщено в наших кімнатах для зберігання зброї… Здійснено розрахунок, навчання особового складу… У разі необхідності брати активну участь у тих чи інших питаннях, пов’язаних із захистом своєї вітчизни», – зазначив глава МНС.

Також він додав, що наразі в Білорусі є понад п’ять тисяч різних закритих споруд, які можна використовувати як укриття в разі ракетних ударів.

«Керівництво нашої країни… вживає всіх заходів, щоб цього не сталося. Але ми розуміємо, що, на жаль, світ такий, що може бути ситуація, за якої доведеться діяти оперативно… У зв’язку з цим ми зробимо оперативне сповіщення і будемо сповіщати людей, де, коли, в якому регіоні можна спуститися в сховища для того, щоб бути захищеним від цих речей», – сказав він.

Нагадаємо, в рамках розгортання «спільного угрупування військ» до Білорусі планують відправити до 9 тисяч російських військових.

15 жовтня у  Білорусь прибули перші ешелони з російськими військовими, які входять до складу регіонального угруповання військ.

Напередодні самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розпочав приховану мобілізацію для поповнення армії країни.

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що ситуація на кордоні з Білоруссю наразі контрольована та залишається без змін. За російськими військовими на території Білорусі стежить розвідка України та відповідні підрозділи Сил оборони.

Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруси беруть участь у війні Росії проти України, однак «нікого не вбивають».

Також правоохоронці офіційно задокументувати факт участі першого громадянина Білорусі у війні проти України, яку почала Російська Федерація.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *