На масований ракетний обстріл 10 жовтня Росія витратила до 700 млн доларів, – Forbes

Наталя Дуляба

|

10 жовтня Росія випустила по території України 84 крилаті ракети та 24 безпілотники (за інформацією станом на 17:00). У середньому вони обійшлися Кремлю у 400-700 млн доларів. Про це пише Forbes Україна.

Українські війська збили більше половини ракет – 43 штуки та 13 дронів. Через обстріли загинули 19 осіб, поранено 105 (інформація оновлюється).

Forbes оцінює вартість випущених ракет в широкому діапазоні, бо поки невідома точна кількість ракет кожного типу. Досі було відомо про запуск таких типів ракет: Х-101, Х-555, «Калібр», «Іскандер», С-300, «Торнадо-С».

Розрахунок вартості видання здійснило на основі припущення, що більшість ракет, які влучили, – дорогі й високоточні Х-101 та ракети з тактичною дальністю (С-300, «Торнадо-С»), а решта була спрямована на перевантаження системи ППО. При надходженні додаткової інформації оцінка може бути уточнена.

Для розрахунку вартості цих ракет Forbes використовував такі оцінки: вартість ракети Х-101 – 13 млн доларів «Калібр» – 6,5 млн доларів, «Іскандер» – 3 млн доларів, «Онікс» – 1,25 млн доларів, Х-22 – 1 млн доларів, «Точка-У» – 0,3 млн доларів.

Загальна вартість усіх випущених 10 жовтня дронів сягає декількох мільйонів доларів.

Як писав Львівський портал, на один день війни в Україні Росія витрачає близько 400 мільйонів доларів. Найбільші витрати йдуть саме на ракети і снаряди. Детальніше про воєнні витрати кремля читайте за цим посиланням.

Станом на середину вересня РФ випустила по Україні понад 3800 ракет. Відомо, що лише кожен 20-й ракетний удар Росія завдає по військовому об’єкту, решта 19 – влучають у житлові будинки, школи, лікарні, університети.

За офіційними даними станом на початок вересня від обстрілів російських окупантів загинули понад 7000 мирних громадян України, ще 5500 українців дістали поранення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *