ОСТАННІ НОВИНИ

Україна визволила з полону 808 громадян

Наталя Дуляба

|

Із російського полону додому повернули 808 українців. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр на своїй сторінці у Facebook.

Так, станом на початок жовтня із російського полону Україна визволила 808 своїх громадян. Йдеться як про військових, так і про цивільних. Загалом відбулося вже 24 обміни.

Один із останніх обмінів відбувся наприкінці вересня, коли додому повернулися четверо морських піхотинців та двоє цивільних.

Перед цим відбувся найбільший обмін полоненими – у ніч на 22 вересня Україна повернула з російського полону 215 військових. Дві сотні з них – захисники маріупольської «Азовсталі», яких обміняли на одіозного Віктора Медведчука. Інших обміняли на 55 російських військовополонених.

Разом із тим точна кількість українців, що потрапили в полон окупантів, достеменно невідома. Лише зі самої «Азовсталі» вийшли понад 2500 захисників. Станом на кінець вересня відомо, що серед громадян України, які потрапили в російський полон, є 616 жінок, серед них є вагітні.

Як відомо, за кілька днів після звільнення з полону військова медикиня Мар’яна Мамонов, яка служила в Маріуполі, народила дівчинку.

Зауважимо, що обміном військовополонених із кінця весни займається українська розвідка. При цьому відомстві також діє Координаційний штаб поводження з питань поводження з військовополоненими. Він надає допомогу родинам та близьким захисників та захисниць, які потрапили в полон або зникли безвісти.

Після звільнення з полону Україна надає своїм громадянам всю необхідну медичну допомогу та виплачує одноразову матеріальну допомогу.

Детальну інструкцію про те, що робити, якщо ваша близька людина, яка служить у ЗСУ, потрапила в полон або зникла безвісти, читайте за цим посиланням. Також в Україні запустили чат-бот, за допомогою якого можна оперативно отримати інформацію про зниклих і військовополонених.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *