ОСТАННІ НОВИНИ

В білорусі готуються прийняти 20 тисяч мобілізованих з рф, – розвідка

Ольга Денисяка

|

В білорусі готують місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих із рф. Вони мають поповнити дислоковані в білорусі підрозділи зс рф. В результаті поповнення, співвідношення «досвідчених» та «молодих» військових має скласти 1 до 5. Про це Львівському порталу повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони рф.

Зазначається, що для розміщення планується використати існуючі військові фонди, а також цивільні приміщення і будівлі. Під ці потреби передають склади, ангари та інші приміщення покинутих сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств. Відповідні вказівки було надано зс рб та місцевим радам.

«Після збільшення штату підрозділи використовуватимуть російську військову техніку зі складів на території білорусі. Також планується посилення за рахунок техніки та озброєння, знятих зі зберігання на території рф. Брак техніки для перевезення особового складу окупаційних військ планується поповнити за рахунок мобілізації цивільних вантажних та легкових автомобілів», – йдеться в повідомленні.

Також, за даними розвідки, білоруська влада дала вказівку правоохоронним органам сприяти представникам збройних сил рф у мобілізації російських громадян, які нещодавно заїхали на територію країни.

Як повідомляв Львівський портал, президент Росії Владімір Путін виступив вранці 21 вересня із зверненням до росіян, у якому оголосив про введення часткової мобілізації у РФ, підтримав проведення псевдореферендумів щодо приєднання до Росії окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, а також став погрожувати Заходу ядерною зброєю.

Міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу анонсував мобілізацію 300 тисяч резервістів. Їх відправлять на війну проти України.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський заявив, що «часткова мобілізація» в Росії була очікуваною і вона нічого не змінить у планах України.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний каже, що Україну не злякати «частковою мобілізацією» росіян, що українська армія знищить усіх, хто вторгнеться на нашу землю чи добровільно, чи за мобілізацією.

У Генштабі вже заявили, що під час так званої «часткової» мобілізації в Росії на війну проти України набирають чоловіків, які не проходили службу в армії, не мають бойового досвіду та навіть осіб із інвалідністю, онкохворих та з вікової категорії 60+.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *