ОСТАННІ НОВИНИ

Шойгу анонсував мобілізацію 300 тисяч резервістів в Росії

Наталя Дуляба

|

Міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу заявив, що в РФ збираються мобілізувати 300 тисяч резервістів, яких відправлять на війну проти України. Про це він сказав в інтерв’ю, яке транслювали російські державні канали вранці 21 вересня.

«У Росії є великий мобілізаційний ресурс. Тих, хто відслужив, хто має бойовий досвід і військову спеціальність, є майже 25 мільйонів. Часткова мобілізація охопить близько 1%», – розповів Шойгу, а потім уточнив, що загалом збираються мобілізувати 300 тисяч резервістів.

Водночас міністр оборони країни-агресора додав, що такі кількість резервістів відправлять на війну проти України не за один раз, їх збиратимуть поступово.

«Сама лінія зіткнення, можна називати її і лінією фронту, лінією зіткнення становить понад 1 000 км. Тому те, що позаду, і те, що по цій лінії, треба закріплювати, ці території треба контролювати. І, звичайно, саме для цього робиться часткова мобілізація», – сказав Шойгу.

Разом із тим Шойгу став запевняти, що Україна вже втратила «половину своєї армії», тоді як Росія – всього лише 5937 людей.

Зазначимо, що за офіційними даними Генштабу ЗСУ, на війні проти України Росія вже втратила більше 55 тисяч своїх військових. Йдеться виключно про загиблих, кількість поранених у рази більша.

За оцінками Пентагону, на початку серпня загальні втрати РФ за час повномасштабної війни сягнули близько 70-80 тисяч військових вбитими і пораненими.

Нагадаємо, президент Росії Владімір Путін виступив вранці 21 вересня із зверненням до росіян, у якому оголосив про введення часткової мобілізації у РФ, підтримав проведення псевдореферендумів щодо приєднання до Росії окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, а також став погрожувати Заходу ядерною зброєю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *