ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський: Путін весь останній місяць проводив мобілізацію, але підрозділи тікають

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський вважає, що «часткова мобілізація», офіційно оголошена в Росії Володимиром Путіним, була очікуваною і вона нічого не змінить у планах України. Про це він сказав в інтерв’ю німецькій газеті Bild, пише Українська правда.

Зеленський розповів, що не бачив виступу Путіна. Він зауважив, що телезвернення російського президента не є його найулюбленішим відео.

«У мене є вся необхідна інформація… Нічого нового для мене (у виступі Путіна не було – ред.)», – сказав глава держави.

За словами Зеленського, Путін уже провів часткову мобілізацію, хоча оголосив про це лише тепер.

«Наші спецслужби і наші союзники про це вже сказали. Весь останній місяць він проводив мобілізацію», – сказав український лідер.

На думку Зеленського, «часткова мобілізація» свідчить про те, що в Росії є «проблеми з офіцерами та іншими військовослужбовцями».

«Ми вже знаємо, що вони мобілізували курсантів, – хлопців, які не вміли воювати. Ці курсанти полягли. Вони навіть не змогли закінчити навчання. Всі ці люди не можуть воювати. Вони прийшли до нас і гинуть…

Він (Путін, – ред.) бачить, що його підрозділи просто тікають. Йому потрібна мільйонна армія, щоб прийти до нас. Тому що він бачить, що значна частина тих, хто до нас приходить, просто тікає. Він хоче втопити Україну в крові, але і в крові власних солдатів», – підкреслив Володимир Зеленський.

Президент України не вірить, що Путін буде використовувати ядерну зброю, але водночас не виключає цього, бо «ми не можемо зазирнути йому в голову».

Втім Зеленського не зупинять погрози Путіна. Він переконаний, що «фіктивні референдуми» на окупованих територіях України не визнають 90% держав.

«Ми будемо діяти крок за кроком відповідно до наших планів. Я впевнений, що ми звільнимо нашу територію», – сказав Зеленський.

Як повідомляв Львівський портал, президент Росії Владімір Путін виступив вранці 21 вересня із зверненням до росіян, у якому оголосив про введення часткової мобілізації у РФ, підтримав проведення псевдореферендумів щодо приєднання до Росії окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, а також став погрожувати Заходу ядерною зброєю.

Міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу анонсував мобілізацію 300 тисяч резервістів. Їх відправлять на війну проти України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *