ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні всі повнолітні можуть зробити друге бустерне щеплення

Анастасія Диняк

|

В Україні всім повнолітнім дозволили робити бустерне щеплення проти Covid-19. Також внесли певні зміни щодо вакцинації дітей. Про це повідомили в Міністерстві охорони здопов’я.

Так, всі повнолітні можуть отримати другий бустер. Особливо щеплення радять робити людям із хронічними захворюваннями та старшим за 60 років.

Зазначимо, друге бустерне щеплення можна робити щонайменше через 4 місяці після першого. Зменшився й термін для першого бустеру – до 5 місяців.

У МОЗ також додають, що відтепер вакцину CoronoVac можна використовувати для бустерного щеплення після використання інших вакцин. У відомстві наголошують, що така схема вакцинації безпечна та захищає від госпіталізацій та ризиків смерті.

Наразі в Україні доступно майже 5 мільйонів доз вакцини CoronaVac, близько 400 тисяч – Comirnaty (Pfizer) та 30 тисяч – Janssen.

Окрім того, вакцинуватися проти коронавірусу дозволили дітям 5-11 років. Раніше вакцинували лише дітей старше 12 років. Щеплення робитимуть вакциною Comirnaty.

Щеплення для дітей 5-11 років передбачає інше дозування, тому наразі Україна ще очікує на відповідну вакцину.

Як писав Львівський портал, нова хвиля коронавірусу на Львівщині розпочалася у першій половині серпня. Тоді за тиждень кількість нових хворих виросла відразу на 30%. Також за тиждень від недуги померли троє людей.

Упродовж серпня і до початку вересня у Львові з коронавірусом госпіталізували 122 людей. Ще 900 львів’ян перехворіли вдома у досить легкій формі. Через старт нової covid-хвилі у Львові можуть повернути масковий режим.

Також наприкінці липня в Україні офіційно виявили новий штам «Омікрону», який називають типом «ВА.5». Перших сімох хворих зафіксували у Чернівецькій області, однак у МОЗ не виключають, що цей штам уже поширився іншими областями. На Львівщині саме цей тип вірусу запідозрили у 30 людей, однак лабораторно він не підтвердився.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *