ОСТАННІ НОВИНИ

Новий штам коронавірусу запідозрили у 30 мешканців Львівщини

Наталя Дуляба

|

У 30 мешканців Львівщини запідозрили новий штам «Омікрону» «ВА.5», втім дослідження його не підтвердили. Разом із тим в області росте захворюваність на коронавірус. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Facebook.

«Новий штам коронавірусу “Омікрон ВА.5”, який у липні виявили в Україні, на Львівщині підозрювали у 30 людей. Із Центру громадського здоров’я МОЗ надійшли результати: у жодної особи нового штаму не підтвердили. Натомість ідентифікували штам “Омікрон ВА.2”, який вже фіксували в Україні», – написав він.

Водночас коронавірус на Львівщині знову набирає обертів. Станом на 9 серпня у лікарнях лежать 111 хворих.

За даними обласного центру контролю і профілактики хвороб, за останній тиждень, тобто з 1 по 7 серпня, у Львівській області провели 477 ПЛР-тестів. Із них позитивними виявились 218, тобто Covid виявляли у кожного другого.

При перших ознаках хвороби жителів Львівщини закликають залишатись удома і сконтактувати зі своїм сімейним лікарем. Також рекомендують не нехтувати covid-вакцинацією. Усім, хто хоче зробити щеплення, варто звернутись до свого лікаря, який розкаже всі деталі.

Нагадаємо, наприкінці липня в Україні офіційно виявили новий штам «Омікрону», який називають типом «ВА.5». Перших сімох хворих зафіксували у Чернівецькій області, однак у МОЗ не виключають, що цей штам уже поширився іншими областями.

Чи спричиняє цей новий різновид штаму «Омікрон» до більш важкого перебігу або чи призводить до більшої летальності, достеменно сказати медики не можуть, бо наразі є замало відповідних досліджень. Але українців закликали робити бустерне щеплення, яке значно підвищує рівень утворення нейтралізувальних антитіл навіть проти цього підтипу коронавірусу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *