За тиждень від коронавірусу померли троє мешканців Львівщини

Наталя Дуляба

|

На Львівщині розпочалась нова хвиля коронавірусу. За останній тиждень від цієї недуги померли троє людей. Про це Львівському порталу повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Протягом минулого тижня, з 8 по 14 серпня, на Львівщині провели 544 ПЛР-тести, позитивними виявились 306. Якщо говорити про попередній тиждень, то захворюваність на коронавірус виросла майже на 30%, адже 1-7 серпня діагноз встановили 218 мешканцям.

Минулого тижня у Львівській області зафіксували три смерті від Covid-19. Як уточняють у ЛОВА, йдеться про 59-річну жінку і двох пацієнтів похилого віку. Усі вони мали важкі супутні захворювання.

Зараз у лікарнях лежать 138 людей із коронавірусом, протягом тижня госпіталізували 27 хворих.

Загалом за весь час пандемії коронавірусом на Львівщині офіційно перехворіли 308 377 людей. Померли 6 707 осіб.

Нагадаємо, медики кажуть, що на Львівщині почалась нова хвиля коронавірусу. Найбільше хворих виявляють у Львівському, Дрогобицькому і Золочівському районах.

При перших ознаках хвороби жителів Львівщини закликають залишатись удома і сконтактувати зі своїм сімейним лікарем. Також рекомендують не нехтувати covid-вакцинацією. Усім, хто хоче зробити щеплення, варто звернутись до свого лікаря, який розкаже всі деталі.

Разом із тим наприкінці липня в Україні офіційно виявили новий штам «Омікрону», який називають типом «ВА.5». Перших сімох хворих зафіксували у Чернівецькій області, однак у МОЗ не виключають, що цей штам уже поширився іншими областями. На Львівщині саме цей тип вірусу запідозрили у 30 людей, однак лабораторно він не підтвердився.

Щодо епідситуації в Україні загалом, то вона теж погіршується. Із початку серпня захворюваність на коронавірус виросла на 40%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *