ОСТАННІ НОВИНИ

Кримський міст – законна військова ціль, – ОП

Анастасія Диняк

|

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Кримський міст є законною військовою ціллю і має бути знищений. Про це пише The Guardian.

Так, за словами Подоляка, Україна розглядає Кримський міст як законну військову ціль. Зазначимо, саме цей містсполучає окупований півострів із Росією.

«Це незаконне будівництво і головні ворота для постачання російської армії в Крим. Такі об’єкти мають бути знищені», – наголосив радник керівника ОП.

Також посадовець додав, що знищення ланцюгів постачання, матеріально-технічного забезпечення, склади боєприпасів та інші військові об’єкти росіян є тактикою ЗСУ під час контрнаступу. Таким чином українські військові намагаються «створити хаос всередині російських військ».

Окрім того, Подоляк зазначив, що у найближчі 2-3 місяці у Криму можуть відбуватися нові атаки, подібні до тих, що вже були.

«Я, безумовно, погоджуюся з російським Міноборони, яке прогнозує більше подібних інцидентів у найближчі два-три місяці. Я думаю, ми можемо побачити більше таких випадків», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в обід 9 серпня на військовому аеродромі «Саки» пролунали кілька вибухів. Генштаб ЗСУ заявив, що за минулу добу російська армія втратила 9 літаків. У відомстві не говорили, де саме ворог позбувся цих суден, але вочевидь йдеться саме про ситуацію на аеродромі «Саки» у Криму.

За даними наукового співробітника Азійського інституту Гріффіта, колишнього пілота ВПС Австралії Петера Лейтона, втрати російської авіації на військовому аеродромі в тимчасово окупованому Криму могли стати найбільшими з часів Другої світової війни.

Україна каже, що її Збройні Сили не причетні до атаки, в РФ бідкаються, що знову хтось покурив у невстановленому місці. Поки офіційних версій немає, Львівський портал розповів, що ж могло стати причиною бавовни в окупованому Криму.

Львівський портал зібрав усі версії «загадкових» вибухів на військовому аеродромі «Саки».

Окрім того, зранку 16 серпня в окупованому росіянами Криму горів склад з боєприпасами в селищі Азовське біля Джанкоя.

Російські ЗМІ з посиланням на міноборони рф, підтвердили, що в районі села Майське Джанкойського району сталася пожежа на складі з боєприпасами. Воно розташоване за 1 км від селища Азовське. У відомстві запевняли, що «серйозно постраждалих» немає. За словами так званого «голови Криму» Сергія Аксьонова, внаслідок вибухів постраждали дві людини. З Майського евакуювали близько 2000 мешканців.

Згодом Рефат Чубаров повідомив, що після вибухів тисячі росіян кинулись втікати із Криму через керченський міст.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *