ОСТАННІ НОВИНИ

Вибухи в окупованому Криму: горить склад із боєприпасами

Наталя Дуляба

|

В окупованому росіянами Криму горить склад із боєприпасами поблизу Джанкоя. Про це написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у своєму Facebook.

«Повідомляють із тимчасово окупованого Криму: влучне попадання по військовій частині орків у селищі Qalay (нині Азовське) Джанкойського району. Вибухи лунають вже певний час», – написав він.

За словами Рефата Чубарова, горять ворожі склади з боєприпасами, чутно вибухи від детонації.

Глава Меджлісу також додав, що так званий «голова Криму» Сергій Аксьонов терміново вирушив до села Майське Джанкойського району. Воно розташоване за 1 км від селища Азовське.

Місцеві Telegram-канали пишуть, що у Джанкої також горить трансформаторна підстанція. Мешканці публікують відповідні відео.

Згодом російське РБК, посилаючись на міноборони рф, підтвердило, що в районі села Майське Джанкойського району сталася пожежа на складі з боєприпасами. У відомстві запевняють, що «серйозно постраждалих» немає.

«16 серпня орієнтовно о 06:15 год. (за московським часом, – ред.) у районі населеного пункту Майське Джанкойського району сталось загорання на території майданчика тимчасового зберігання боєприпасів однієї з військових частин. Внаслідок цього відбулася детонація боєприпасів, які там зберігались», – вказано в повідомленні російського міноборони.

Водночас Сергій Аксьонов заявив, що внаслідок вибухів постраждали дві людини. Детонація боєприпасів у Майському триває, тому близько 2000 мешканців селища евакуювали.

«Наразі триває детонація. Є двоє постраждалих серед цивільного населення, їхньому життю нічого не загрожує. Йде евакуація мешканців, для забезпечення безпеки людей виводять за п’ятикілометрову зону», – цитує Українська правда кримського гауляйтера.

На вибухи в окупованому Криму вже відреагували глава Офісу президента України Андрій Єрмак та його радник Михайло Подоляк.

Згодом Рефат Чубаров повідомив, що після вибухів тисячі росіян кинулись втікати із Криму через керченський міст.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *