ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ вдарили по опорному пункту і скупченню окупантів на півдні

Ольга Денисяка

|

Українська авіація завдала ударів опорному пункту російських військ неподалік Андріївки і скупченню росіян біля Брускинського. Про це йдеться у зведенні оперативного командування «Південь» у Facebook.

«Нашою авіацією нанесено два удари по опорному пункту ворога, неподалік Андріївки, та по скупченню ворожої сил і техніки біля Брускинського», – йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що в напрямку наших позицій та вивільнених населених пунктів нанесено 8 ударів гелікоптерами, 4 удари штурмовою авіацією. Наших втрат немає. Внаслідок удару РСЗВ «Смерч» по Березнегуватому. Поранення отримав місцевий мешканець.

За попередніми підрахунками,втрати ворога за добу становлять 19 рашистів, 4 одиниць броньованої та автомобільної техніки і ще один склад боєприпасів в Бериславському районі Херсонщини.

Нагадаємо, українська розвідка каже, що контрнаступ ЗСУ змушує кремль стягувати свої війська на півдні України. Окупанти зараз перегруповують свої сили на Херсонському і Запорізькому напрямках, а в Криму тим часом активізувались партизани й протестні рухи.

Разом із тим рашисти можуть готувати й власний контрнаступ, адже на правому березі Херсонщині формують ударну групу. Проте у ЗСУ прогнозують, що в них виникнуть значні труднощі, тож успіху не буде. Детальніше читайте за цим посиланням.

У британській розвідці вважають, що контрнаступ ЗСУ на Херсонщині набирає обертів, а окупанти на західному березі Дніпра стали дуже вразливими.

Зі свого боку американський Інститут вивчення війни стверджує, що російські загарбники зазнають територіальних втрат на тлі контрнаступу України, а ЗСУ продовжують завдавати ударів по ворожій військовій інфраструктурі на південному фронті.

Додамо, що на Херсонщині деокупували вже 53 населені пункти. Але повертатися у звільнені села і містечка ще небезпечно, адже російські війська регулярно їх обстрілюють.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *