ОСТАННІ НОВИНИ

Безробітних українців залучатимуть до громадських робіт, – Шмигаль

Ольга Денисяка

|

В Україні запускають реформу сфери зайнятості, згідно з якою на час воєнного стану офіційно зареєстрованих безробітних, які не працюють понад 30 днів, залучатимуть до суспільно корисних робіт. За це платитимуть мінімальну зарплату (6500 грн). Про це під час засідання уряду 21 червня повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами Шмигаля, в умовах повномасштабної війни потрібно мобілізувати всі можливі ресурси для перемоги над російськими окупантами. Це стосується і організації роботи в тилу.

Відтак уряд затвердить документ, який передбачає, що офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштовані, будуть залучатися до суспільно корисних робіт. Це може бути розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні чи сільськогосподарські роботи. Що саме потрібно робити в кожному конкретному регіоні — визначатиме місцева влада.

Прем’єр уточнив, що ця праця буде оплачуватися. Держава сплачуватиме кожному залученому до суспільно корисних робіт зарплату у розмірі мінімальної. Наразі мінімалка становить 6500 грн, з 1 жовтня мінімальна зарплата зросте до 6700 грн.

«Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави та відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу в держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати й захищати Батьківщину, або працювати на перемогу й для фронту», – пояснив Денис Шмигаль.

Окремо голова уряду наголосив, що статус та виплати по безробіттю відтепер втрачаються, якщо людина перебуває закордоном більше 30 днів під час воєнного стану.

«Наше завдання зараз просте й зрозуміле – кожен має працювати на перемогу. Для цього потрібно консолідувати всі можливі ресурси», – додав прем’єр-міністр.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *