ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині військові вчились знешкоджувати такни сучасними ПТРК

Андрій Котенський

|

На базі Школи протитанкової артилерії 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся черговий випуск фахівців протитанкових ракетних комплексів «Стугна» і «Корсар». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НАСВ.

Цього разу понад 30 військовослужбовців із різних бойових бригад Збройних Сил України підтвердили свій високий фаховий рівень, удосконалили навички застосування штатного озброєння та пройшли факультативний курс навчання з використання сучасного іноземного озброєння, а саме ПТРК «Джавелін» та NLAV.

Як розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника Школи протитанкової артилерії підполковник Сергій Гончаров, навчання тривало протягом 30 днів. Заняття відбувались як у навчальних класах, так і на полігоні. Широко використовували при цьому комплексні тренажери. Зокрема, тренувальний комплекс «Синиця», який давав змогу розрахункам ПТРК «Стугна» в умовах, наближених до бойових, проводити практичне відпрацювання бойового пуску по рухомій цілі без використання ракети.

— Загалом за період навчання кожен із фахівців здійснив не менше ніж 100 тренажерних пусків з ПТРК «Корсар» і «Стугна». Сьогодні випускається три групи військовослужбовців. Частина з них підтвердила свій фаховий рівень, інші, окрім цього, здобули фах командира відповідного протитанкового підрозділу, — зазначив підполковник Сергій Гончаров.

За словами тимчасового виконувача обов’язків заступника командира навчального артилерійського полку — начальника відділення організації навчального процесу підполковника Микола Ханаса, окрім вправності у стрільбі, значну увагу в навчанні цих фахівців було приділено інженерній підготовці, маскуванню, скритому переміщенню і тактиці дій.

— Велике значення має власне маскування: вихід розрахунку і заняття позиції повинно бути весь час скритним. Тому що розрахунок ПТРК — це одна з найважливіших цілей для снайперів противника. Вони добре знають, яку шкоду можуть заподіяти протитанкісти. Тож ведуть полювання на них. І маскування, скрите переміщення, відповідний захисний одяг, зокрема «кікімори», — це для протитанкістів життєво необхідні компоненти успішного виконання завдань, — наголосив підполковник Микола Ханас.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *