ОСТАННІ НОВИНИ

Covid виявили ще у 736 мешканців Львівщини

Аліса Белей

|

Станом на ранок понеділка, 14 лютого, на Львівщині виявили 736 нових хворих на коронавірус. Водночас одужали понад 300 людей, ще 18 осіб померли. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Загалом коронавірус на Львівщині підхопили вже 294 052 людини. Протягом минулої доби лабораторні центри провели 1576 ПЛР-тестів, із яких позитивними виявились 736, тобто 46% від усіх зроблених досліджень.

За даними Львівської ОДА, всіх нових хворих минулої доби виявили:

  • Дрогобицький – 77
  • Золочівський – 55
  • Львівський – 431 (м. Львів – 240)
  • Самбірський – 12
  • Стрийський – 57
  • Яворівський – 30
  • Червоноградський – 74

Також минулої доби на Львівщині госпіталізували 61 хворого, ще 940 людей скерували на самоізоляцію.

Від ускладнень, спричинених Covid-19, померли 6421 людина (+18 за останню добу). Побороти недугу зуміли 224 677 пацієнтів (+337 за минулу добу).

Нагадаємо, вже фактично третій тиждень поспіль на Львівщині щодня фіксували не менше, ніж по 2000 нових хворих на коронавірус. Тож через спалах із 26 січня в області посилили карантин, а незабаром після цього обмеження розширили.

Проте, як повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко-Тімко, п’ята хвиля Covid-19 у Львівській області демонструє тенденцію до зниження. Останні дні на Львівщині фіксують меншу кількість хворих.

Так, станом на ранок неділі, 13 лютого, на Львівщині виявили 1195 нових хворих на коронавірус, що майже вдвічі менше показника попередньої доби.

Медики кажуть, що більшість хворих на Львівщині інфіковані штамом «Омікрон», який здебільшого не протікає важко. Проте в цьому і вся небезпека: його симптоми нагадують звичайну застуду, на які люди не зважають й продовжують ходити на роботу, їздити у громадському транспорті та при цьому заражати інших. Тому на думку експертів, пік коронавірусу на Львівщині ще попереду.

Першого хворого на «Омікрон» на Львівщині виявили наприкінці грудня. Ним був 53-річний депутат Львівської міськради, він лікувався амбулаторно.

Дотепер офіційно підтвердили лише 63 випадки «Омікрону». А загалом цей штам підозрюють у 100 мешканців області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *