ОСТАННІ НОВИНИ

До львівської лікарні гелікоптером доправили 4-річну дитину

Аліса Белей

|

У п’ятницю, 21 січня, до Міської дитячої клінічної лікарні Львова поліцейським гелікоптером доставили дитину, якій необхідна була невідкладна допомога. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

4-річна дівчинка з судомним синдромом потребувала негайної госпіталізації. До Львова дитину доправили гелікоптером МВС Airbus Helicopters Н-145, а дорога зі Мостиська зайняла 40 хвилин. Дитину госпіталізували до Львівської міської дитячої клінічної лікарні.

Нагадаємо, за перші місяці роботи гелікоптер здійснив 48 польотів за пацієнтами. Зокрема, повітряним шляхом медики транспортували 12 дітей, наймолодшому з яких було лише 4 дні. Найстаршим пацієнтом львівських еаромедиків став 77-річний чоловік із Турківщини.

Зазначимо, Львівщина стала одним з регіонів, де у квітні стартував пілотний проєкт з аеромедичної евакуації. Медики на гелікоптері доставляли до лікарні пацієнтів із важкими травмами, отриманими у ДТП, з інфарктами, інсультами та іншими критичними станами.

Також на гвинтокрилах збираються перевозити органи для трансплантації та самих реципієнтів. За два місяці роботи медики на гелікоптері здійснили 9 рятувальних місій, вісім із них були успішними. Однак після двох місяців роботи проєкту львівські медики залишились без повітряного транспорту.

Гелікоптер ДСНС, який використовували для аеромедичної евакуації, забрали на сервісне обслуговування. Але 1 жовтня обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф знову відновив для невідкладної допомоги аеромедичну евакуацію пацієнтів. У розпорядженні медиків Львівщини з’явився гелікоптер нацполіції Airbus Helicopters Н145.

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *