ОСТАННІ НОВИНИ

У Хорватії виявили перші випадки штаму «Омікрон»

Андрій Котенський

|

У понеділок у Хорватії підтвердили перші два випадки зараження новим штамом коронавірусу «Омікрон», пише Європейська правда.

«Ми не впевнені щодо джерела інфекції, оскільки жоден із цих двох людей не виїжджав за кордон. Ми вважаємо, що вони заразилися на діловій зустрічі, в якій брали участь обидва», – сказав епідеміолог Державного інституту охорони здоров’я Хорватії Бернард Каїч.

Як зазначається, на зустрічі, в які брали участь заражені, були іноземні гості.

Раніше повідомлялось, що коронавірус «Омікрон» досяг кордонів України.

У Латвії 5 грудня також виявили два перших випадки зараження новим штамом коронавірусу «Омікрон».

Раніше Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал повідомляв, що через «Омікрон» Україна закриває в’їзд із країн Африки. Українці, які перебували на території вище перелічених країн не менше семи днів протягом останніх 14 днів при поверненні на батьківщину підлягають обов’язковій самоізоляції протягом 14 днів.

Як писав Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, новий штам коронавірусу «Омікрон» виявили 24 листопада у Південній Африці. Згодом він з’явився у Ботсвані, Бельгії, Гонконгу та Ізраїлі. Це вже п’ятий штам Covid-19.

У ВООЗ вже заявили, що «Омікрон» несе велику загрозу для світу, тож його наслідки можуть бути тяжкими.

Поки ще немає достовірних даних про те, що «Омікрон» є більш заразним чи викликає тяжкий перебіг захворювання. Однак в Європейському центрі із запобігання та контролю захворювань (ЄЦКЗ) заявили, що новий штам коронавірусу «Омікрон» може бути більш стійким до вакцин та швидше поширитися.

Водночас в Єврокомісії вже наголосили, що Pfizer потрібно адаптувати до «Омікрону». В ефективності вакцини проти цього штаму вже засумнівався й директор Moderna.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *