ОСТАННІ НОВИНИ

Маски зменшують кількість потенційних випадків COVID-19 на 53%

Андрій Котенський

|

Учені довели, що маски – один із найефективніших засобів боротьби з пандемією COVID-19. Вони знижують потенційну кількість захворювань на 53%. Про це свідчить дослідження, опубліковане у «Британському медичному журналі» (The BMJ), повідомляє УП.Життя.

Науковці Единбурзького університету та австралійського університету Монаша дослідили ефективність різних карантинних обмежень під час пандемії.

Вони проаналізували 30 досліджень з різних країн світу і дійшли висновку, що маски найкраще запобігають поширенню COVID-19.

Виявилося, що носіння масок знижує потенційну кількість захворювань на 53%, а дотримання соціальної дистанції – на 25%.

Водночас, такі заходи як локдауни, закриття кордонів, шкіл і робочих місць потребують додаткового аналізу, щоб оцінити їхній потенційний негативний вплив на населення.

Регулярне миття рук також знижує захворюваність на 53%, однак цей показник не можна вважати статистично не точним, оскільки досліджень щодо нього було недостатньо.

Вакцинація проти COVID-19 найефективніша у запобіганні поширенню вірусу, але є труднощі із поширенням вакцин і щепленням у деяких країнах.

Саме тому необхідно продовжувати носити маски, тримати соціальну дистанцію та мити руки у поєднанні з вакцинацією, наголошують науковці.

Раніше Львівський портал повідомляв, ВООЗ фіксує, що львів’яни масово ігнорують маски та соціальну дистанцію. Як правильно носити маски читайте тут.

Вчені також дослідили, які маски найкраще захищають від коронавірусу.

Нещодавно понад 200 мешканців Львівщини оштрафували за відсутність масок у маршрутках. Зазначимо, раніше в ЛОДА повідомляли, що в середині жовтня на Львівщині почнуть проводити рейди під час яких перевірятимуть, чи дотримуються перевізники карантинних вимог.

Зокрема, у Львові такі перевірки розпочалися з 18 жовтня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *