ОСТАННІ НОВИНИ

Для львівських лікарень закуплять 34 апарати ШВЛ

Наталя Дуляба

|

Лікарня швидкої допомоги та 8-ма лікарня Львова придбають у лізинг 34 апарати штучної вентиляції легень. Відповідні ухвали 4 листопада прийняла сесія Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

Депутати дозволили Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги та 8-ій міській лікарні Львова провести лізингову закупівлю апаратів ШВЛ, яких потребують кисневозалежні пацієнти з коронавірусом.

Так, 10 апаратів ШВЛ придбає 8-ма міська лікарня. Зауважимо, що через критичну завантаженість хворими на коронавірус, які потребують кисневої терапії, медзакладу нещодавно довелося позичати кілька апаратів у лікарні швидкої допомоги.

Щодо лікарні швидкої допомоги, то вона купить у лізинг 24 апарати ШВЛ.

Загалом на все обладнання із міського бюджету витратять близько 16,2 млн грн. Отримати 34 нові апарати ШВЛ лікарні мають ще до кінця цього року. Виплатити всю суму лізингу потрібно протягом трьох років, відсоткова ставка за користування лізингом – не більше 10% річних у гривнях.

Зазначимо, що у 8-ій лікарні Львова зараз запускають роботу кисневої станції, яка відразу на місці вироблятиме 845 літрів кисню в хвилину. Це дозволить медзакладу бути менш залежним від поставок кисню з заводу, який обслуговує всі західні області України.

У квітні така киснева станція вже запрацювала і в лікарні швидкої медичної допомоги. На ці кисневі станції у двох лікарнях місто витратить 23 млн грн. Їх також виплачують у лізинг.

Зауважимо, що закупівля у лізинг – це фактично кредит, але у формі майна. Лізингодавець дає у користування певне майно, яке лізингоотримувач має оплатити протягом певного часу.

Як писав Львівський портал, закупівлі у лізинг – не нова практика для Львова. Таким чином місто купило 100 білоруських автобусів МАЗ, 50 автобусів «Електрон», спецтехніку для «Львівводоканалу», медобладнання для лікарень. Також у лізинг мерія хотіла придбати печі для крематорію, але депутати цю ідею «зарубали».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *