ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівводоканал» закупить лічильників і спецмашин на 118 мільйонів

Наталя Дуляба

|

Сесія Львівської міськради дозволила ЛМКП «Львівводоканал» закупити лічильники та спецтехніку загальною вартістю близько 118,7 мільйона гривень на умовах фінансового лізингу. «За» відповідну ухвалу сьогодні, 21 листопада, проголосували 40 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, законодавство зобов’язує «Львівводоканал» до 1 серпня наступного року забезпечити 9 481 житловий будинок у місті лічильниками холодної води. А станом на сьогодні такими приладами обладнано лише 27% будинків Львова.

«Для здійснення повного моніторингу споживання втрат води необхідно закупити і встановити 6 402 будинкові прилади обліку з системами дистанційної передачі показів. Очікуваний ефект від впровадження будинкового обліку – близько 41 мільйон гривень на рік», – йдеться у документі.

Відтак міська рада дозволила «Львівводоканалу» придбати на умовах фінансового лізингу 6 402 лічильники та 9 481 систему дистанційної передачі даних. Вартість предмета лізингу не повинна перевищувати 86,4 мільйона гривень. При цьому відсоткова ставка за користуванням лізингу становить 20% річних (у гривнях). Повернути кошти потрібно за три роки.

Крім цього, комунальне підприємство зможе ще й оновити свою спецтехніку. Так, «Львівводоканалу» погодили придбання 22 одиниць спецавтотехніки. Вартість предмета лізингу визначили на рівні 32,2 мільйона гривень. Відсоткова ставка за користуванням лізингу – 21% річних. Повернути ці гроші потрібно за шість років.

Зазначимо, процедура лізингу передбачає, що лізингодавець за конкретно визначену плату дає лізингокористувачеві на певний час майно, яке є у його безпосередній власності. Після того, як усі кошти, передбачені договором, будуть виплачені, це майно перейде вже у власність лізингокористувача.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *