ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії Львова розповіли, коли можуть закрити школи і заборонити масові заходи

Наталя Дуляба

|

Якщо за найближчий тиждень-два ситуація з захворюваністю на Covid-19 не стабілізується, то у Львові збираються закрити школи та заборонити масові заходи. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

У вівторок, 5 жовтня, у мерії засідав міський штаб протидії коронавірусу. Через суттєвий ріст кількості госпіталізованих хворих Львів готується до посилення карантину.

За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, йдеться про закриття шкіл і перехід на дистанційне навчання, скасування масових заходів і планових госпіталізацій вже через тиждень-два, якщо ситуація з Covid-19 не поліпшиться. Втім відповідне рішення ще має прийняти міська комісія ТЕБ і НС у п’ятницю, 8 жовтня.

«Ми проговорили додаткові обмеження, які необхідні для того, щоб зменшити кількість контактів, зупинити ту хвилю, яка сьогодні починає наростати. Ми пропрацювали дуже багато рішень, які будемо пропонувати на засіданні комісії ТЕБ і НС. Якщо не буде зменшена хвиля, то цілком ймовірно, що за тиждень-два йтиметься про закриття освітніх закладів та додаткові обмеження щодо роботи закладів дозвілля, культури та всіх локацій, де може бути значна кількість контактів, скасування масових заходів. Тобто штаб запропонує, а детальні рішення буде приймати комісія. Адже за всіма показниками Львів може найближчим часом перейти в «червону» зону», – розповів Андрій Москаленко.

ОНОВЛЕНО: міський голова Львова Андрій Садовий анонсував посилення карантину вже з 14 жовтня. Воно охопить всі вищезгадані обмеження.

Також у Львові планують залучити додаткові бригади для вакцинації працівників комунальних підприємств, водіїв громадського транспорту.

Водночас у лікарнях вже починають готувати резерв із медиків для лікування хворих на коронавірус.

Зазначимо, досі пацієнтів із коронавірусом у Львові приймала лише лікарня швидкої допомоги на вул. Миколайчука. Днями тут навіть утворилась черга зі «швидких», які привезли хворих. Протягом 4 жовтня у медзаклад госпіталізували рекордну кількість covid-недужих – 81 людину.

Із 6 жовтня covid-хворих починає приймати 8-ма міська лікарня на вул. Навроцького. У повністю ізольованому відділенні можуть розмістити 350 пацієнтів.

Нагадаємо, нова хвиля коронавірусу на Львівщині почалась фактично із кінця серпня. Медики прогнозують, що вона буде важчою, ніж усі попередні.

Вже у вересні хворих почало суттєво більшати. Так, 29 вересня на Львівщині виявили майже тисячу недужих на коронавірус. Це найбільша кількість нових випадків щонайменше із травня.

Через стрімкий ріст захворюваності міський голова Львова вже заявив, що жорсткого карантину не уникнути. Більше того, за його словами, місто вже плавно входить до «червоної» зони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *