ОСТАННІ НОВИНИ

Школи Львова закликали не влаштовувати масових святкувань у День знань

Вероніка Рой

|

Львівські школи розпочинають навчальний в очно форма, оскільки місто у «зеленій» карантинній зоні. Кожна школа самостійно вирішує, як відзначити 1 вересня, однак мерія не рекомендує збиратись великими групами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

«Львів вже давно відмовився від традиційних «лінійок» на 1 вересня. Кожна школа самостійно продумує, як гідно провести перший день нового навчального року. Окрім того, не треба забувати, що коронавірус ніде не пропав, і динаміка зараз не є доброю, тому треба бути обережними. Зараз в нашій лікарні швидкої медичної допомоги за останні 3 тижні подвоїлась кількість хворих із Covid-19, тому не варто збиратись разом великими громадами», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Зауважимо, Міністерство охорони здоров’я закликало адміністрацію шкіл розглянути різні формати відзначення початку навчального року, в тому числі й альтернативні заходи на противагу традиційним лінійкам.

Нагадаємо, Міністерстві освіти і науки вже заявили, що навчання з 1 вересня школярі розпочнуть у звичному режимі. Далі формат залежатиме від епідеміологічної ситуації в Україні та кількості вакцинованих педагогів.

Своєю чергою у міськраді Львова теж запевнили, що з вересня школи Львова повертаються до очного навчання. Більшість студентів у Львові новий навчальний рік теж розпочне офлайн. Детальніше читайте за цим посиланням.

Додамо, що цьогоріч на Львівщині за шкільні парти сядуть понад 32 тисячі першокласників. Перший урок буде присвячений 30-річчю Незалежності України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *