ОСТАННІ НОВИНИ

Мінфін погодило виділення грошей на зарплату шахтарям Львівщини

Ольга Денисяка

|

16 серпня Міністерство фінансів України погодило виплату 224 мільйонів гривень для погашення заборгованості шахтарям ДП «Львіввугілля» за квітень-червень цього року. Про це на сторінці у Facebook повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький, передає Львівський портал.

За його словами, виплати заборгованих заплат почнуть вже від 17 серпня.

Нагадаємо, 10 серпня Міністерство енергетики України звернулося з листом до Міністерства фінансів, щоб спрямувати у серпні кошти в сумі 653 млн 029 тисяч гривень на виплату зарплати шахтарям. Понад третину цієї суми скерували Львівщині.

Зазначимо, шахтарі ДП «Львіввугілля» анонсували пікет Офісу президента та перекриття дороги міжнародного значення у разі, якщо до 18 години 15 серпня їм не виплатять заборговану зарплату.

Також 3 та 4 серпня спочатку біля адміністрації ДП «Львіввугілля», потім у Львові відбулися акції протесту шахтарів Львівщини та їхніх родин через борги із зарплат. На мітинг виходили навіть жінки з дітьми.

Зазначимо, шахтарям «Львіввугілля» регулярно боргують зарплату, а коли й виплачуть, то перераховують не цілком, а лише частинами. Через це гірники часто влаштовують протести, перекривають дороги та відмовляються виходити на роботу.

Так, станом на середину липня гірникам обіцяли перерахувати 40% зарплати за червень.

Відомо, що наприкінці квітня борг перед шахтарями «Львіввугілля» сягнув 285 млн грн. Через страйк працівників зупинилась шахта «Степова».

Наприкінці 2020 року гірникам держпідприємства заборгували 219 млн грн. Платню за жовтень-листопад людям обіцяли виплатити наприкінці грудня.

Додамо, що на території Львівської області працюють сім шахт, шість із них – це шахти ДП «Львіввугілля»: «Вiдродження», «Лiсова», «Червоноградська», «Великомостівська», «Межирічанська» та «Степова».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: БУГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *