ОСТАННІ НОВИНИ

Шахтарі «Львіввугілля» обіцяють пікетувати ОП та перекривати траси через борги із зарплат

Вероніка Рой

|

Шахтарі ДП «Львіввугілля» анонсували пікет Офісу президента та перекриття дороги міжнародного значення у разі, якщо до 18 години 15 серпня їм не виплатять заборговану зарплату. Про це повідомив голова профспілки гірників Михайло Волинець у Facebook.

У заяві йдеться, що на ДП «Львіввугілля» зарплату не виплачують із березня.

«У разі, якщо до 18:00 15 серпня не будуть виплачені гроші шахтарям ДП «Львіввугілля» – трудові колективи ДП готові до більш радикальних дій. Зокрема, до перекриття трас та акцій протесту в столиці, біля Офісу президента», – повідомив Михайло Волинець.

Нагадаємо, 3 та 4 серпня спочатку біля адміністрації ДП «Львіввугілля», потім у Львові відбулися акції протесту шахтарів Львівщини та їхніх родин через борги із зарплат. На мітинг виходили навіть жінки з дітьми.

Зазначимо, шахтарям «Львіввугілля» регулярно боргують зарплату, а коли й виплачуть, то перераховують не цілком, а лише частинами. Через це гірники часто влаштовують протести, перекривають дороги та відмовляються виходити на роботу.

Так, станом на середину липня гірникам обіцяли перерахувати 40% зарплати за червень.

Відомо, що наприкінці квітня борг перед шахтарями «Львіввугілля» сягнув 285 млн грн. Через страйк працівників зупинилась шахта «Степова».

Наприкінці 2020 року гірникам держпідприємства заборгували 219 млн грн. Платню за жовтень-листопад людям обіцяли виплатити наприкінці грудня.

Додамо, що на території Львівської області працюють сім шахт, шість із них – це шахти ДП «Львіввугілля»: «Вiдродження», «Лiсова», «Червоноградська», «Великомостівська», «Межирічанська» та «Степова».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *