ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині пропонують проводити Covid-вакцинацію під час масових заходів

Вероніка Рой

|

Депутати Львівської обласної ради у вівторок, 13 липня, під час сесії закликали департамент охорони здоров’я ЛОДА організувати просвітницьку роботу під час масових заходів  в області та забезпечити можливість вакцинації громадян під час них, передає Львівський портал.

«Пропонуємо департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА організувати просвітницьку роботу з питань вакцинації на усіх масових заходах, що відбуваються в області, а також забезпечити можливість вакцинації громадян під час них заходів», – зазначив депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Керівник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис під час сесійного засідання повідомив, що загалом в області провели понад 229 тисяч Covid-щеплень. З них 155 701 особа отримала одну дозу вакцини, 75 722 людей – дві дози.

Водночас депутатка Львівської облради, керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко зазначила, що більшість мешканців області відмовляються щеплюватися вакциною CoronaVac та чекають на Pfizer.

«Неможливо всіх вакцинувати Pfizer. Є ще CoronaVac. Проблема в том, що не дивлячись на те, що CoronaVac визнана ВООЗ, деякі країни Європи поки не бачать можливості пропускати через свої кордони людей, які вакциновані CoronaVac. Тому багато людей відмовляються від цієї вакцини й чекають на Pfizer» – каже вона.

Наталія Іванченко, що мобільні бригади із вакцинації влаштовують поїздки по селам для вакцинації людей.

«Я особисто в була у Підкаміні, Заболотцях. Такі поїздки вже були в Дрогобицький район, в Самбір і будуть їздити далі, ходити від хати до хати. Бо виглядає так, що іншого варіанту нема. Всі масові заходи, вихід в неділю людей з церкви – це привід для того, щоб запропонувати їм провакцинуватися»,  – додала Іванченко.

Зазначимо, мешканці області можуть вакцинуватися від коронавірусу у Центрах масової вакцинації населення. Так,  протягом минулих вихідних, 10 та 11 липня,  там провакцинували понад 5000 тисяч осіб. 

В усіх центрах вакцинації на Львівщині щеплення роблять китайською вакциною CoronaVac. Її ефективність сягає 83,5% після двох доз

Нагадаємо, загалом проти коронавірусу на Львівщині збираються провакцинувати половину населення, а це – 1,5 мільйона людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *