ОСТАННІ НОВИНИ

Майже 50 тисяч мешканців Львівщини повністю провакцинували від covid

Ольга Денисяка

|

На Львівщині 49 823 людини пройшли повний курс вакцинації, тобто отримали дві дози вакцини проти коронавірусу. Про це свідчать дані на сайті РНБО, передає Львівський портал.

Так, станом на 6 липня щеплення проти коронавірусу мають 140 872 мешканців Львівської області. При цьому 49 823 людини із них отримали дві необхідні дози вакцини, тобто повністю завершили процес вакцинації.

За минулу добу, 5 липня, в області 992 людей отримали першу дозу вакцини і ще 3 755 осіб – другу.

Зазначимо, загалом на Львівщині працюють 14 центрів вакцинації. Туди можуть прийти усі зареєстровані в додатку «Дія», а також ті, хто має бажання вакцинуватись.

Як повідомляв Львівський портал, в усіх центрах вакцинації на Львівщині щеплення роблять китайською вакциною CoronaVac. Її ефективність сягає 83,5% після двох доз. Нещодавно цю вакцину схвалила ВООЗ для використання.

Також щеплення проти коронавірусу на Львівщині роблять ще двома зареєстрованими та дозволеними в Україні вакцинами: американською Pfizer, індійською Covishield (Oxford-Astra Zeneca) та Astra Zeneca-SKBio (Південна Корея). Останні дві є ідентичні за складом і технологією виготовлення, тому є взаємозамінними.

У Львівській ОДА кажуть, що у жодної людини не виявили важких побічних реакцій після вакцинації. Загалом проти коронавірусу на Львівщині збираються провакцинувати половину населення, а це – 1,5 мільйона людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *