ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні — майже 1200 нових випадків зараження коронавірусом

Юлія Осим

|

Станом на ранок четверга, 17 червня, в Україні лабораторно підтвердили 1 188 нових випадків коронавірусу. Померли 55 українців, тоді як одужали майже 4 700 осіб. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Загалом в Україні коронавірусом заразились вже 2 227 225 людей. Протягом середи, 16 червня, діагноз встановили ще 1 188 новим хворим, серед них 6 медиків та 62 дітей.

Одужали за останню добу 4 682 пацієнти. Від ускладнень, спричинених коронавірусом, померли 55 хворих.

Найбільше нових хворих виявили у м. Київ (+251), Харківській (+96), Дніпропетровській (+78), Київській (+60) та Запорізькій (+58) областях.

Загалом від ускладнень, спричинених Covid-19, померли 51 902 людей, натомість одужали 2 145 660 українців.

Даних із тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя немає.

Нагадаємо, наприкінці квітня Україна вийшла із третьої хвилі коронавірусу. Незважаючи на те, що у МОЗ прогнозували новий спалах після Великодня, ситуація стабілізувалась і рівень захворюваності не росте.

Станом на початок червня вся територія України перейшла у «зелену» covid-зону, де діють найслабші карантинні обмеження.

А нещодавно Україна увійшла ще й у «зелену» зону за критеріями ЄС, адже показники захворюваності сягли найменшої позначки за весь рік.

Додамо, що в Україні значно послабили карантин. Йдеться про скасування часових обмежень для закладів харчування, а також дозвіл на в’їзд іноземців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *