ОСТАННІ НОВИНИ

Троє перевізників не дотримувалися схеми об’їзду ділянки, де обвалився міст на Львівщині

Юлія Осим

|

На Львівщині перевірили автотранспортні підприємства, які здійснюють об’їзд ділянки дороги у селі Гайок, де обвалився міст. У результаті виявили недотримання встановленої схеми об’їзду трьома автобусними перевізниками, на яких склали акти за порушення. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Працівники управління транспорту та зв’язку ЛОДА спільно з «Укртрансбезпекою» та поліцією перевірили дотримання автотранспортними підприємствами затверджених схем доїзду до безпечних меж аварійної ділянки дороги Н-17 Львів – Радехів – Луцьк з напрямку міста Львів до с. Гайок,  з Радехівського напрямку до с. Руда Сілецька.

Так, у межах перевірки склали 3 акти за порушення вимог статті 40 Закону України «Про автомобільний транспорт».

«Такі перевірки проводитимемо  надалі систематично, перевізники зобов’язані чітко дотримуватись затверджених графіків руху транспорту, аби мешканці області могли комфортно доїжджати до місця призначення», – зазначив заступник голови ЛОДА Юрій Бучко.

Зазначимо, після відкриття наземної пішохідної переправи на мості у селі Гайок перевезення пасажирів на міжміських автобусних маршрутах загального користування, зокрема:

  • № 540 Львів АС-2 – Опліцько ч/з Радехів;
  • № 543 Львів АС-2 – Радванці ч/з Радехів;
  • № 544 Львів АС-2 – Криве – Радехів АС;
  • № 590 Львів АС-2 – Полонична;
  • № 655 Львів АС-2 – Радехів АС;
  • № 671 Львів АС-2 – Лопатин ч/з Радехів;
  • № 672 Львів АС-2 – Радехів АС – Грицеволя;
  • № 673 Львів АС-2 – Торки ч/з Сушне;
  • № 674 Львів АС-2 – Бишів ч/з Радехів;
  • № 680 Львів АС-2 – Радехів АС – Лопатин – Сморжів;
  • № 681 Львів АС-2 – Радехів АС – Павлів;
  • № 850 Львів АС-2 – Кам’янка-Бузька АС – Сілець,

здійснюється  до безпечних меж аварійної ділянки дороги H-17 «Львів – Радехів – Луцьк» з напрямку міста Львів до с. Гайок, з Радехівського напрямку до с. Руда Сілецька.

Перевезення пасажирів від с. Руда Сілецька здійснюється до кінцевих пунктів маршрутів згідно з постійно затвердженими схемами.

Раніше у ЛОДА повідомили, як курсуватиме транспорт після облаштування пішохідної переправи.

Нагадаємо, 3 травня на Львівщині обвалився 61-літній міст на трасі Львів-Луцьк через річку Західний Буг. Він був включений у програму «Велике будівництво-2021», проте не дочекався.

Внаслідок обвалу постраждалих немає. Рух цією ділянкою заборонили. Крім цього через обвал мосту було визначено схеми об’їзду.

Міст був збудований у 1960 році. Відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався.

Внаслідок руйнування моста було припинено міжобласне автомобільне та приміське автобусне сполучення, громадського транспорту, ускладнено вантажне перевезення критично важливих вантажів та товарів.

Наразі для об’їзду зруйнованої переправи влаштовані всі відповідні дорожні знаки, а робітники вже розпочали демонтаж зруйнованих елементів мостового переходу через річку Західний Буг та проводять підготовчі роботи для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Як зазначив керівник Служби автомобільних доріг Львівщини, в області є дев’ять аварійних мостів.

Фото ЛОДА

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *