ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині є дев’ять аварійних мостів, – Служба автодоріг

Юлія Осим

|

На дорогах Львівської області на сьогодні є дев’ять аварійних мостів. Деякі з них перебувають у стані «непроїзний». Дорожники обіцяють реконструювати їх ще цьогоріч. Про це на брифінгу повідомив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза, передає Львівський портал.

Так, в області на сьогодні 9 мостів перебувають в аварійному стані. За рішенням комісії ТЕБ та НС, дорожна служба перевірить можливість їх експлуатації. При необхідності рух можуть обмежити.

Зокрема, три мости, які капітально відремонтують цього року, розташовані у гірській частині області – це мостові переходи через річку Рата на дорозі Р15. Загалом в Карпатському кільці знаходиться понад 50 мостових споруд.

Також запланова масштабна реконструкція моста на західному об’їзді Львова, йдеться про дорогу біля торгових центрів «Епіцентр», «Три слони». За словами Олега Берези, там складна ділянка, яку будуть розширювати.

«Дуже складна ділянка, яку будемо розширювати, по західному обходу. Там ми будемо будувати альтернативний міст, і після того, як збудуємо повноцінний, перейдемо до реконструкції вже діючого моста», – зазначив очільник Служби автодоріг Львівщини.

Ще близько 12 мостових споруд планують відремонтувати на автодорозі М12 Стрий – Знам’янка. Загалом цього року на Львівщині реконструюють до 50 мостових переходів, і це є рекордною кількістю. На роботи витратять понад півмільярда гривень.

Нагадаємо, 3 травня на Львівщині обвалився 61-літній міст на трасі Львів-Луцьк через річку Західний Буг. Він був включений у програму «Велике будівництво-2021», проте не дочекався.

Внаслідок обвалу постраждалих немає. Рух цією ділянкою заборонили. Крім цього через обвал мосту було визначено схеми об’їзду.

Міст був збудований у 1960 році. Відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався.

Внаслідок руйнування моста було припинено міжобласне автомобільне та приміське автобусне сполучення, громадського транспорту, ускладнено вантажне перевезення критично важливих вантажів та товарів.

Наразі для об’їзду зруйнованої переправи влаштовані всі відповідні дорожні знаки, а робітники вже розпочали демонтаж зруйнованих елементів мостового переходу через річку Західний Буг та проводять підготовчі роботи для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *