ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримала нову партію китайської вакцини CoronaVac

Наталя Дуляба

|

В Україну надійшла нова партія вакцини проти коронавірусу CoronaVac китайського виробника Sinovac Biotech. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Так, Україна отримала 500 тисяч доз китайської вакцини CoronaVac. Відтак загалом в країну вже поставили 1,215 млн доз із запланованих 1,9 млн доз цієї вакцини.

Коли в державу направлять інші 685 тисяч доз, у МОЗ наразі не уточняють.

Нагадаємо, в Україні щеплення китайською вакциною CoronaVac почали робити у середині квітня. Як і інші вакцини, її вводять в організм двома дозами, другу виробник ремендує робити через 14-28 днів. Ефективність вакцини сягає 83,5% після двох доз щеплень.

На Львівщину відправили більше 11 тисяч доз вакцини CoronaVac. Нею щеплення роблять освітянам, які залучені до проведення ЗНО-2021, маломобільним групам населення, а також людям, які доглядають за ними.

Також безкоштовні щеплення в Україні роблять американської вакциною Pfizer, її отримують мешканці і персонал будинків престарілих, надзвичайники та прикордонники. Всі інші категорії населення у порядку черги вакцинують індійською вакциною Covishield (Oxford-Astra Zeneca) та Astra Zeneca-SKBio, яку виробляє Південна Корея. Вони обидві ідентичні за складом та технологією виготовлення, тому є взаємозамінними.

Додамо, що влітку Україна має отримати четверту Covid-вакцину – американську NovaVax, загалом в країну поставлять 10 млн доз. Її ефективність становить 89%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *