ОСТАННІ НОВИНИ

В квітні у Львівському перинатальному центрі народилося 7 двієнь

Вероніка Рой

|

Цьогоріч у квітні у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі народилося понад 443 дітей. Про це йдеться на Facebook-сторінці медзакладу.

У квітні в Львівському перинатальному центрі загалом народилося 443 дітей. Серед них – 217  хлопчиків та 226 дівчаток. Протягом місяця у медзакладі народилося 7 двієнь та 2 трійні.

«Яскраві перинатальні моменти весни: слідом за однією трійнею сьогодні виписуємо другу. 3 дівчинки, які народилися з вагою 2000, 2400 та 1840г », – повідомили у перинатальному центрі.

Нагадаємо, перинатальний закрили на реконструкцію ще у 2013 році. Першу чергу медзакладу відкрили у квітні 2018 року, втім повноцінно вона запрацювала лише влітку. Згодом у медзакладі почали відновлювати інший корпус.

У Львівській облраді анонсували повне відкриття перинатального центру навесні 2019 року, однак цього досі не сталось. Зараз в ЛОДА кажуть, що друга черга перинатального центру готова на 98%. 

Як відомо, до обласного перинатального центру приєднали ще й Центр репродуктивного здоров’я. У лютому минулого року медзаклад очолила Марія Малачинська.

Додамо, що перинатальний центр у Львові є одним з основних медичних закладів охорони здоров’я матері та дитини на Львівщині. Тут не лише приймають пологи, а й надають кваліфіковану допомогу жінкам із загрозою переривання вагітності та передчасними пологами.

До прикладу, у медзакладі успішно виходили трійню, що народилась на 32-33 тижні вагітності, вага немовлят становила менше 1,5 кг.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *