ОСТАННІ НОВИНИ

Поціновувачі годинників і нерухомості. ТОП-5 найзаможніших депутатів Львівської облради

Юлія ОСИМ

|

Влада не для бідних. Яскравим підтвердженням цього явища став аналіз декларацій 84 обранців Львівської обласної ради. Звісно, що ще не всі депутати офіційні «мільйонери», але вони становлять вагому частку обласного «парламенту». Львівський портал представляє п’ятірку депутатів ЛОР, які задекларували найбільші заробітки у 2020 році.

«Рухівець» Богдан Гагалюк відкриває ТОП-5 найбагатших депутатів Львівської облради. Минулорічний дохід обранця, згідно з поданою декларацією, становить майже 4,4 млн грн.

З них більше 498 тисяч грн він отримав заробітної плати в облраді. 112 тисяч грн виручив від наданого в оренду майна, ще понад 109 тисяч грн заробив на продажі нерухомості.

Окрім того, більше 638 тисяч грн склав дохід Гагалюка в угорській компанії Holding KFT, де йому належить 10% корпоративних прав.

У власності депутата знаходиться низка житла і земельних ділянок. Зокрема, він володіє квартирою на 39,8 кв м у Львові та квартирою на 63,7 кв м у Києві. Ще одна львівська квартира, площею 59,7 кв м, належить йому на правах спільної власності. Перелік нерухомості доповнюють маленький будиночок у Брюховичах та більший у Конопниці, площею 129 кв м. Водночас у пана Гагалюка в Конопниці триває будівництво ще двох будинків на 127,3 кв м та 127,5 кв м відповідно.

Йому також належить 9 земельних ділянок, одна з яких, площею 311 кв м,  у Брюховичах, а решта – у Конопниці. Зокрема, ділянки на площі 392 кв м, 391 кв м, 348 кв м і 348 кв м. Цікаво, що чотири з дев’яти Гагалюк придбав минулого року. Зокрема, три ділянки по 420 кв м, вартістю 75 тисяч грн кожна, та ще одну ділянку на 480 кв м, вартістю 63 тисячі грн.

Не лише новими землями розжився обласний обранець. Торік його автопарк поповнив новий автомобіль Toyota Tundra 2018 року, який він придбав за понад 680 тисяч грн. Також у його володінні автомобіль Sang Yong Actyon 2011 року випуску та мотоцикл BMW P1200 2008 року.

На банківських рахунках Богдана Гагалюка лежить більше 118 тисяч євро та 540 тисяч грн. Ще більші його збереження готівкою. Так, депутат тримає 630 тисяч грн, 71 тисячу доларів, 90 тисяч євро та 53 тисячі фунтів стерлінгів.

З 1996 року він є акціонером ПАТ «Укрсоцбанк», де йому належить 50 тисяч акцій.

Ще депутат задекларував майже 303 тисячі грн видатків напередодні минулорічних виборів як внесок у вигляді благодійної допомоги політичній партії  Народний Рух України.

Як відомо, Богдан Гагалюк восени минулого року вдруге увійшов до Львівської обласної ради від політичної сили Народний Рух України. У попередньому скликанні він очолював фракцію, а згодом став першим заступником голови ЛОР.

 «Слуга народу» Юрій Доскіч опинився на четвертій сходинці рейтингу депутатів-багатіїв. Його дохід у 2020 році склав 6,4 млн грн. Так, майже 2,5 млн грн він заробив у власній фірмі «Гал-Кат». Ще понад 76 тисяч грн отримав за роботу за сумісництвом у ТзОВ «Тібет». Решта доходу становлять кошти, що виручені від оренди майна, якого у пана Доскіча вдосталь.

Згідно з даними, вказаними у декларації за 2020 рік, нинішній депутат володіє п’ятьма квартирами у Львові, площею 164,6 кв м, 73,4 кв м, 49,2 кв м, 74,6 кв м та 45,3 кв м, та двома квартирами у Києві на площі 149,4 кв м та 149,8 кв м. Також у Львові він має два гаражі, загальною площею понад 40 кв м.

Доскічу належать маєток у селі Малехів на 414,3 кв м, та ще більший – 415,3 кв м – у селі Зубра, що відразу на межі зі Львовом. Окрім того, у Малехові він будує ще один будинок.

Депутат задекларував 7 земельних ділянок. П’ять із них розташовані у тому ж Малехові, загальною площею понад 4 тисячі кв м. Ще дві земельні ділянки, площами дві і три тисячі кв м, знаходяться у селі Козьова Стрийського району.

Чималенький перелік нежитлових будівель перебуває у спільній власності Юрія Доскіча з братом Остапом. Зокрема, це цехи, майстерні та адміністративні, складські, виробничі і нежитлові приміщення площею майже 38 тисяч кв м.

До слова, усі об’єкти нерухомості братів Доскічів розташовані на території міста Львова. А за останній рік площі спільної власності зросли більш як удвічі. Нерухомість Доскічів поповнили нові цехи та адміністративно виробничий корпус на площу понад 42 500 кв м.

Брати також є власниками трьох земельних ділянок у Львові, площею 36 337 кв м.

Депутату належать частки корпоративних прав у 8 компаніях. Також він є кінцевим бенефіціаром у низці виробничих підприємств, більш відомі з них ТзДВ «Гал-Кат», ТзОВ «Укр-Полімер»,ТзОВ «Гал-Транс».

Доскіч задекларував на банківських рахунках понад 41 тисячу євро, більше 302 тисяч доларів та майже 39 млн грн.

Але це не все, чим може похвалитися представник «парламенту Львівщини». Бо у декларації вказано чималенький статок його дружини Христини Доскіч. Так, у її власності перебуває 14 львівських квартир і приміщення салону краси. У селі Полтва Золочівського району вона має маленький будиночок на 58,5 кв м, а у селі Малехів – земельну ділянку на 929 кв м.

Торік жінка заробила понад 860 тисяч грн. Головну частку склав дохід від підприємницької діяльності – понад 840 тисяч грн.

Їздить Христина Доскіч на автомобілі Mercedes-Benz GLE 350 2018  року випуску.

Зазначимо, що Юрій Доскіч пройшов до Львівської облради від партії «Слуга народу». На позачергових виборах у 2019 році він балотувався до Верховної Ради як самовисуванець в окрузі №125 на Львівщині, але не пройшов.

Юний мільйонер Віталій Свіщов з «Європейської Солідарності» здобуває «бронзу» серед багатіїв-депутатів Львівщини. 27-річний політик у минулому році заробив 7,6 млн грн, більшу частину з яких склав підприємницький дохід.

Із цієї суми, понад 2 млн грн, він отримав як подарунок у негрошовій формі ймовірно від свого батька Олександра Свіщова. Цікаво, що за рік до цього щедрий подарунок на суму понад 7,6 млн грн Віталій отримав від Валентини Свіщової.

Частину доходу у 2020-му молодий політик отримав від продажу двох нежитлових приміщень. Натомість більше 2 млн грн витратив на купівлю квартири у Львові площею 146,3 кв м, а також двох машиномісць.

Окрім того, Свіщову у Львові належать три квартири загальною площею 184,2 кв м, та нежитлове приміщення на 279,9 кв м. Ще одна львівська квартира, площею 46,5 кв м, перебуває у спільній власності, а три нежитлові приміщення у Львові, загальною площею понад 225 кв м, він орендує.

Серед цінного майна депутат задекларував наручний годинник Ulysse Nardin. В автопарку числиться лише мікроавтобус Mercedes-Benz Sprinter 315 CDI 2011 року випуску.

Цікаво, що минулоріч він став власником 14 972 акцій ПАТ «Львівський обласний виробничий рибний комбінат».  На банківських рахунках Свіщова лежить більше 3,5 млн грн, понад 2,7 тисяч доларів і всього лиш 13 євро. Тоді як готівкою він зберігає 990 тисяч грн, 53 тисячі доларів та 48 тисяч євро.

Його дружина Софія Хацаюк, займаючись підприємницькою діяльністю, торік заробила майже 920 тисяч грн.

У банку жінка тримає понад 360 тисяч грн, 35 євро та 21 долар. Значно більше збережень готівкою – 300 тисяч грн, 24,5 тисяч доларів та 16 тисяч євро.

Також у спільній власності у жінки є квартира на 43,8 кв м у Львові.

Додамо, що Віталій Свіщов пройшов до Львівської обласної ради від партії «Європейська Солідарність» на місцевих виборах 2020-го. До того був депутатом Львівської міської ради VII скликання від БПП «Солідарність».

Всеволод Білас з БПП «Солідарність» заслужив на «срібло» у нашому рейтингу. Минулорічний дохід депутата з Моршина становить майже 14 млн грн.

95% всіх коштів – зарплата за основним місцем роботи у ПАТ «Індустріальні та дистрибуційні системи». Від надання майна в оренду він задекларував майже 14 тисяч грн. Ще 400 тисяч грн отримав від продажу квартири.

Білас володіє низкою нерухомості, здебільшого розташованої у Моршині. Зокрема, йому належить 6 квартир загальною площею понад 445 кв м, та житловий будиночок на 70,7 кв м. Але у нього є також можливість проживати у моршинському будинку на 269,2 кв м, власницею якого є дружина Лідія Білас.

У Києві львівському депутату належить квартира на 106,9 кв м. У Стрию він володіє нежитловим приміщенням на 140,4 кв м. Окрім того, чотири нежитлові приміщення, також у Стрию, площею майже 5 250 кв м, належать йому на правах спільної власності разом з Романом та Юрієм Старовецькими.

Білас є власником чотирьох земельних ділянок, три з яких придбав у 2020 році. Дві з них у селі Довге Стрийського району та ще одна у селі Лисовичі Стрийського району.

Як свідчить декларація, Всеволод Білас також поціновувач дорогих годинників. У його колекції знаходяться вироби кількох відомих марок – Breguet, A.Lange&Sohne, Corum, два годинники Baume & Mercier. Окрім того, володіє набором ювелірних прикрас з дорогоцінного металу – підвіскою та каблучкою, що оздоблені коштовним камінням.

Їздить він на автомобілі Lexus LX570 2016 року випуску, а також має квадроцикл Outlander Max XTP 1000REFI TB.

Біласу належать корпоративні права у ТзОВ «АФ Скала» та  «Графська Вежа». Окрім того, він є власником 2 000 акцій у кіпрській компанії Brucenta Holding Limited, які придбав у 2019 році.

У банку Білас зберігає понад 4 млн грн. Водночас готівкою – 1,3 млн доларів та 26 млн грн.

Багато чим може похвалитися і його дружина Лідія Білас. Торік вона заробила майже 3 млн грн – їх отримала від продажу цінних паперів та корпоративних прав.

Їй належить квартира у Моршині, площею 99,2 кв м, та вже згаданий житловий будинок  у Моршині. Ще один будинок на 199,7 кв м у селі Нижня Рожанка Стрийського району та квартира на 76,5 кв м у Києві.

Жінка володіє кількома земельними ділянками. У Моршині – дві, площею у 1517 кв м, у селі Нижня Рожанка – на 513 кв м, у селі Воля-Задеревецька – на 2 142 кв м та найбільша – у селі Крукеничі Яворівського району, площею 20 000 кв м.

Так само як і чоловік, розділяє захоплення коштовними годинниками та прикрасами. Згідно з декларацією, Лідія Білас володіє 6 годинниками, зокрема, це два вироби марки Hublot, а також Corum, Breitling, Zancan та Zenit. У декларації також вказано кілька наборів ювелірних прикрас з дорогоцінного металу, що оздоблені коштовним камінням та чотири шуби – дві з хутра та дві норкові.

Їздить дружина Біласа на Porshe Macan 2015 року випуску та BMW  Z4 2012 року випуску. Як і чоловік, має квадроцикл Outlander Max XTP 1000REFI TB.

На рахунку в банку зберігає більше 7 млн грн. Готівкою – 500 тисяч доларів та понад 450 тисяч грн.

Їй належать корпоративні права у кількох компаніях освітнього напрямку. Найбільш знані ТзОВ КМДШ (Креативна Міжнародна Дитяча Школа) та ТзОВ «Центр неформальної освіти ІНСАЙТ».

Зазначимо, Всеволод Білас став депутатом Львівської обласної ради, пройшовши на місцевих виборах восени 2020-го за виборчим списком від партії БПП «Солідарність». Був депутатом ЛОР VI скликання.

Першість посідає депутат облради від фракції «Європейська Солідарність», відомий львівський бізнесмен та олігарх Григорій Козловський.

Сукупний дохід Григорія Козловського у 2020 році сягнув майже 37 млн грн. Якщо детальніше, то близько 6,5 млн грн він отримав від підприємницької діяльності. Понад 15 млн грн Козловський задекларував як зарплату за основним місцем роботи у ТзОВ «ВТФ». Ще частину – оплату праці за сумісництвом, зокрема, майже 15 млн грн у ТзОВ «МІТГ», 90 тисяч грн у ТзОВ «Холдинг «Гранд Готель» та більше 58 тисяч грн у ТзОВ «Королівська пивоварня».

Офіційно він володіє квартирою на 131 кв м у Львові та земельною ділянкою на 1 000 кв м у Винниках.

Ще сім земельних ділянок, загальною площею 43 671 кв м, у селі Підберізці, що поблизу Львова, він орендує.

У депутата немає рахунків у банках, натомість готівкою він назбирав більше 2 млн доларів, понад 1,5 млн євро та майже 39 млн грн.

Козловському належать корпоративні права у компаніях, де він також є кінцевим власником. Зокрема, це ТзОВ «ФК Рух Львів», ТзОВ «Львів Фуд-Маркет», ПП «Винниківський шлях» та ще більше десятка компаній.

Він також має запатентовані права на торгові марки «36по», «Королівська пивоварня», «Кабінет кондитерська» та «SrarFit».

В автопарку депутата Козловського є Skoda Kodiaq 2018 року випуску, Mercedes-Benz GL 550 2008 року випуску, Mercedes-Benz VITO 2007 року випуску, а також два причіпи Niewiadow 2008 року випуску.

Григорій Козловський також захоплюється дорогими годинниками. У декларації вказані вироби марок Ulysse Nardin, Breguet та Patek Philippe.

Ще більше статків записано у активах дружини та дітей пана Козловського.

Зокрема, дружина Юлія Козловська, з якою вони у шлюбі з 2018 року, задекларувала минулоріч понад 7,5 млн грн. У Львові їй належать дві квартири, площами 62 кв м кожна, два нежитлові приміщення площею 1 228 кв м, земельна ділянка на 520 кв м. У Підберізцях володіє житловим будинком на 288 кв м та земельною ділянкою, площею 968 кв м.

Юлія Козловська володіє корпоративними правами у ТзОВ «Холдинг Гранд Готель», ТзОВ «Джерельна», ТзОВ «Лемберг медікал центр», ТзОВ «Маріївка медікал енд термал спа» та ін.

Їздить дружина депутата на автомобілі Porsche Macan 2015 року випуску.

Як і чоловік, не має збережень у банках. Готівкою ж тримає 250 тисяч доларів, 210 тисяч євро та 3,7 млн грн.

Ще частина нерухомості сім’ї Козловських належить двом дочкам депутата.

Так, старша Юліана Козловська є власницею двох житлових будинків у Винниках, загальною площею 798 кв м, будинком у Підберізцях на 299,9 кв м та у Нижній Рожанці на 85 кв м. У Львові в її власності перебуває чотири квартири загальною площею 543 кв м, та ряд нежитлових приміщень площею 4 481 кв м.

Окрім того, їй належить квартира на 131 кв м та машиномісце на 23 кв м у Києві. У переліку нерухомості також три земельні ділянки у Винниках, загальною площею площею 11 4760 кв м.

Водночас молодша  донька Діана Козловська володіє трьома земельними ділянками площею 20 738 кв м та двома маєтками площею 1100 кв  у Підберізцях. Ще одна ділянка на 398 кв м та дві квартири на 258 кв м в неї у Львові. Окрім того, у львівській власності також нежитлова будівля площею понад 1 700 кв м.

У Григорія Козловського також є син Ярема, який народився торік у США.

Понад 2 млн грн Козловський витратив на оплату за навчання в Австрії, де скоріш за все здобувають освіту обидві його дочки.

Зазначимо, що у Львівській обласній раді VIII скликання Григорій Козловський входить до складу фракції «Європейська Солідарність». До цього, із 2015 року, був депутатом Львівської міської ради як депутат від партії БПП «Солідарність».

З 2009 року Козловський є президентом та власником ФК «Рух».

Політик раніше визнав свою причетність до компанії  Avalon, яка займається будівництвом житла у Львові, однак жодних згадок про цю компанію у декларації Григорія Козловського немає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *