ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині – спад захворюваності на ГРВІ, але епідпоріг досі перевищений

Наталя Дуляба

|

Протягом минулого тижня, з 29 березня по 4 квітня, на Львівщині поменшало хворих на застуду й ГРВІ. Проте в окремих районах епідпоріг все ще перевищений. Про це Львівському порталу повідомили в обласному лабораторному центрі.

Так, минулого тижня на ГРВІ захворіли 11 293 мешканці Львівщини, що на 457 випадків менше, ніж попереднього тижня. Епідемічний поріг захворюваності перевищений на 2,4% і становить 442,4. Майже 31% – це діти віком до 17 років. Частка хворих дітей знизилась майже на 7%.

Епідпоріг на території області й надалі перевищений у Кам’янка-Бузькому (27,4%), Буському (12,7%), Радехівському (12,5%) та Яворівському (5,3%) районах (за старим адміністративним поділом). А минулого тижня до цього списку додались ще й Дрогобицький (28,4%), Миколаївський (11,4%) й Пустомитівський (6,1%) райони.

Натомість у Львові минулого тижня ГРВІ підхопили 3822 людини, що на 388 випадків менше у порівнянні з попереднім тижнем. З-поміж усіх хворих львів’ян 26,5% – це діти.

У стаціонари з діагнозом «гостре респіраторне захворювання» госпіталізували загалом 140 жителів Львівщини, у тому числі 22 дітей.

Зауважимо, що перевищення епідпорогу на Львівщині медики зафіксували в середині березня.

При цьому вобласті дотепер лабораторно виявили лише два випадки грипу: грип В та А(H1N1), більш відомий як «свинячий» грип.

Медики наголошують: ознаки ГРВІ та коронавірусу є клінічно однаковими, тому при виникненні перших симптомів негайно зверніться до свого лікаря!

Нагадаємо, найкращий спосіб вберегтися від грипу – зробити щеплення. На Львівщині є вакцини двох виробників, які захищають від чотирьох і від трьох вірусів грипу: VAXIGRIP TETRA (Франція) і ДжіСі Флю (Корея). Остання наявна чотири- і тривалентна. Купити ці вакцини у Львові можна в окремих аптеках, їхня вартість становить від 240 до 350 грн.

Не виключено, що людина може одночасно захворіти на грип і коронавірус. Також невідомо, як ці два віруси поведуть себе в організмі людини. Тому аби вберегтися від сезонного грипу, жителів Львівщини закликають робити прививки, незважаючи на пандемію COVID-19. ВООЗ також радить не нехтувати щепленням від сезонного грипу під час пандемії.

Для того, аби зробити щеплення, слід звернутись до вашого сімейного лікаря. Він має призначити конкретний час проведення вакцинації, коли буде найменше скупчення людей в медзакладі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *