ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати просять Зеленського врятувати аеропорт «Львів» від передачі у концесію

Наталя Дуляба

|

Депутати Львівської міської ради стурбовані можливою передачею в концесію Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького. Такий намір вони порівнюють із державною зрадою і кажуть, що краще вже передати летовище у комунальну власність. Про це повідомляє Львівський портал.

Під час сесії Львівської міської ради 25 березня депутати прийняли звернення до президента України Володимира Зеленського щодо недопущення передачі аеропорту «Львів» у концесію.

Обранці громади висловили своє обурення з цього приводу, адже вважають аеропорт не лише важливим інфраструктурним об’єктом, а й фінансово успішним підприємством, яке робить свій вклад у наповнення міського бюджету. Так, за останні роки завдяки туристам зросли надходження, зросли інвестиції у нерухомість та готельно-відпочинковий бізнес.

Депутати наголосили, що передача аеропорту «Львів» у концесію є великим ризиком, у тому числі й для національної безпеки, і порівнюють цю ініціативу із державною зрадою.

«Оскільки йдетьсяпро об’єкт критичної інфраструктури, то передача його у концесію може піддавати серйозному ризику ще й національну безпеку країни та межувати з державною зрадою. В умовах гібридної війни ніхто не може гарантувати, що за розпорядником аеропорту не стоятимуть ворожі впливи. Це та реальність, яку ми не можемо ігнорувати сьогодні, приймаючи рішення щодо будь-яких стратегічних об’єктів», – йдеться у зверненні.

Наостанок у мерії додають: якщо передача львівського аеропорту у концесію є безальтернативним рішенням, то Львівська міська рада готова прийняти його у свою комунальну власність.

Нагадаємо, про передачу аеропорту «Львів» у концесію ще у 2019 році говорив міністр інфраструктури Владислав Криклій. Тоді проти також виступила Львівська міська рада, теж назвавши цю ідею «на межі із держзрадою». Згодом Криклій заявив, що летовище у концесію Львову ніхто передавати не буде.

Нещодавно Владислав Криклій знову згадав про концесію аеропорту «Львів» і заявив, що сама процедура може розпочатися вже у 2022 році. У 2020-му Мініфраструктури вже розпочало процес передачі у концесію два перші морські порти у Херсоні та Миколаєві.

Як писав Львівський портал, аеропорт «Львів» щороку показує приріст фінансово-економічних показників. Навіть у складний час пандемії Covid-19 летовище завершило 2020 рік без збитків.

Також у 2019-му аеропорт «Львів» увійшов у ТОП-10 держпідприємств України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *