ОСТАННІ НОВИНИ

COVID на Львівщині: +879 нових хворих за добу

Юлія Осим

|

Станом на ранок суботи, 13 березня, на Львівщині лабораторно підтверджено 85 917 випадків коронавірусу. Зокрема, за останню добу виявили 879 нових хворих. З них 435 — мешканці Львова. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі львівської мерії.

За весь час пандемії в області провели 362 952 лабораторних дослідження на виявлення коронавірусу методом ПЛР. За попередню добу в області зроблено 2 748 досліджень, з них 879 виявилися позитивними.

На сьогодні у медзакладах Львова на стаціонарному лікуванні з пневмоніями перебуває 564 особи, з них 459 ковідних пацієнтів, в реанімаційному відділенні – 45 осіб, на ШВЛ — 20 осіб.

За останню добу госпіталізували 86 осіб, натомість виписали 69 осіб.

Станом на 13 березня у 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 137 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні – 92 пацієнти, у лікарні швидкої медичної допомоги — 234 пацієнти, у 5-тій міській клінічній лікарні – 79 пацієнтів, у пологовому — 22 пацієнти.

За увесь час COVID-19 підтвердили у 85 917 осіб. Від ускладнень інфекції померло 2 377 людей (+14 за минулу добу). Натомість побороти коронавірусну інфекцію зуміли 72 497  осіб (+97 за попередню добу).

Нагадаємо, через ріст захворюваності на коронавірус Львівщина ще з 4 березня опинилась у «помаранчевій» карантинній зоні. Ця епідзона не встановлює додаткових обмежень на державному рівні, але сигналізує про небезпеку наближення до червоного рівня, який передбачає повний локдаун.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відзначив, що дев’ятьом областям, в тому числі й Львівській, загрожує «червона» карантинна зона.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий вже заявив, що не виключає можливості введення нового локдауну у місті. Через стрімке збільшення хворих на Covid у двох львівських лікарнях збираються розгорнути додатково 700 ліжок, а також перепрофілювати п’ять поліклінік під денні стаціонари. На це витратять 18 млн грн.

10 березня у Львові заявили про критичну ситуацію з ліжками для хворих на коронавірус.

Нещодавно й у Львівській ОДА вже натякали на можливе посилення карантину через те, що в області суттєво побільшало хворих на коронавірус.

Додамо, ще наприкінці січня у лікарні на Львівщині почали більше госпіталізовувати важкохворих на Covid-19 молодих пацієнтів. Дотепер ситуація суттєво не покращилась, навпаки медики кажуть: у стаціонарах побільшало важких хворих віком 35+, які не мають супутніх хронічних захворювань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *