ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий не виключає введення нового локдауну у Львові

Наталя Дуляба

|

Міський голова Львова Андрій Садовий не виключає ймовірність введення нового локдауну через стрімке збільшення кількості нових хворих на Covid-19. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

«Щодо локдауну. Думаю, що він цілком можливий. Зараз локдаун є на Франківщині, Закарпатті, Чернівецькій області… Ми на порозі дуже непростих рішень, але вірю, що ми зі всім впораємось», – сказав Андрій Садовий.

За словами мера, через збільшення захворюваності деякі львівські школи вже перейшли на дистанційне навчання. Рішень щодо всіх навчальних закладів міста ще не було.

Проте сьогодні, 9 березня, засідатиме міська комісія ТЕБ і НС, яка, проаналізувавши всі дані по школах, вирішить, яким чином навчатимуться учні надалі.

«…Ми спостерігаємо різкий ріст кількості хворих. За словами медиків, ця хвиля вірусу є дуже агресивною, щодня до лікарень поступають близько 30 нових пацієнтів. Зараз ситуація досить тривожна, тому будемо змушені приймати достатньо непрості рішення», – наголосив міський голова Львова.

Зазначимо, що з 4 березня Львівська область опинилась у «помаранчевій» карантинній зоні, що говорить про ускладнення ситуації з Covid-19. Ця епідзона не встановлює додаткових обмежень на державному рівні, але сигналізує про небезпеку наближення до червоного рівня, який, власне, й передбачає повний локдаун.

У «червоній», найсуворішій карантинній зоні, зараз вже є Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська і Житомирська області.

Нагадаємо, що нещодавно й у Львівській ОДА натякнули на можливе посилення карантину через те, що в області суттєво побільшало хворих на коронавірус.

Додамо, що вся Україна на локдаун пішла відразу по Різдву – з 8 по 24 січня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *