ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні планують збудувати автобан Краковець – Броди – Рівне

Вероніка Рой

|

У четвер, 11 березня, Державне агентство автомобільних доріг України та компанія «Автомагістраль-Південь» підписали Меморандум про підготовку пропозиції для здійснення державно-приватного партнерства у рамках проєкту будівництва та експлуатації автомобільної дороги Краковець – Броди – Рівне (за винятком ділянки Північного обходу м. Львів). Про це інформує Державне агентство автомобільних доріг України.

Меморандум передбачає, що «Автомагістраль-Південь» власним коштом здійснить підготовку пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства. Зокрема, йдеться про розробку техніко-економічного обґрунтування реалізації проєкту.

«Підписання Меморандуму дозволить нам вже найближчим часом оголосити відкритий конкурс з відбору приватного інвестора для будівництва маршруту Краковець – Броди – Рівне. Це має бути сучасна дорога європейського рівня, яка сполучатиме столицю України з найбільшими містами Європи» – розповідає голова Укравтодору Олександр Кубраков.

В Укравтодорі планують, що новозбудована дорога Краковець – Броди – Рівне та Північний обхіду м. Львів створять новий транспортний коридор міжнародного значення.

«Дорога буде збудована в межах державно-приватного партнерства після відкритого конкурсу. Вже цього року Укравтодор проведе міжнародний тендер для будівництва ділянки Північного обходу м. Львів. Для того, аби все було прозоро, тендер відбудеться відповідно до правил і принципів МФО в межах співробітництва з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком. Дорога Краковець-Броди-Рівне – це один із перших концесійних автобанів, які будуть побудовані в найближчі роки», – повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як повідомляв Львівський портал, будувати північну об’їзну дорогу Львова будуть за кредитні кошти. На це Європейський інвестиційний банк виділить уряду 80 млн євро. Повернути позику потрібно буде до 2035 року.

Раніше в Укравтодорі заявляли, що хочуть почати будівництво у 2020 році, втім тепер у ЛОДА кажуть, що всі роботи стартують вже у 2021-му. Компанію, яка прокладатиме північну об’їзну Львова, мають визначити ще до кінця цього року.

Для того, аби прокласти північну об’їзну дорогу Львова, потрібно викупити з приватної власності чотири десятки земельних ділянок та кілька будинків. На все це виділили 16 млн грн. Наразі викуплено 16 ділянок. 

Північна об’їзна дорога матиме довжину 23,2 км, в кожному напрямку буде по дві смуги. Також на дорозі спорудять 3 мости, 3 естакади та 7 шляхопроводів (мостові переходи). Новий шлях з’єднає трасу М-06 Київ – Чоп із трьома дорогами державного значення, які ведуть від Львова до кордону з Польщею.

Перш, ніж розпочнеться будівництво північного об’їзду, археологи проведуть тут масштабні дослідження 21 давнього поселення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *